CANLI | Türk Astronot Alper Gezeravcı, Space Ax-3 Misyonu İle Uzay Yolculuğuna Çıkıyor!

CANLI | Türk Astronot Alper Gezeravcı, Space Ax-3 Misyonu İle Uzay Yolculuğuna Çıkıyor!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu için geri sayım sona eriyor. Yolculuğun Türkiye saatiyle 00.49, Kıbrıs saatiyle ise 23.49'da başlayacağı açıklandı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna dakikalar kaldı. Canlı yayın nereden izlenir, hangi kanalda yayınlanıyor? İşte ayrıntılar...

ALPER GEZERAVCI UZAY YOLCULUĞUNU BAŞLIYOR!

Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu canlı yayında izleme heyecanıyla bekleyenler için dakikalar kaldı. Önceki gün planlanan ancak ertelenen Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu için geri sayım başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak, hedeflenen fırlatma zamanının 19 Ocak 2024 00:49 (Türkiye saati ile) olarak belirlendiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Uzay meraklıları, 'https://tua.gov.tr/tr/milli-uzay-programi/uzay-hatirasi' linkini tıklayarak, tarihi anı ölümsüzleştirebilecek" ifadeleri kullanıldı.

SPACEX'TEN AÇIKLAMA GELDİ!

SpaceX, dün Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da katılacağı Axiom 3 uçuşunun 19 Ocak'a ertelendiğini duyurmuştu. Şirket, bu konuda yeni bir açıklama yaparak detayları paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, "Ax-3'ün bugünkü fırlatması için tüm sistemler iyi durumda gözüküyor. Fırlatma için hedef ABD doğu saatiyle 16:49 (TSİ 00:49) ve havanın uygunluğu yüzde 80." ifadeleri kullanıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler