Apple, Tüm Ürünlerine Zam Yaptı: O Model Sonunda 100 Bin Lira Barajına Ulaştı

Apple, Tüm Ürünlerine Zam Yaptı: O Model Sonunda 100 Bin Lira Barajına Ulaştı

Henüz yeni yıl gelmeden Apple Türkiye, tüm ürün modellerine zam yaptığını duyurdu. iPhone, iPad ve MacBook serilerinin hepsi 1 Aralık Cuma günü zamlı fiyat üzerinden satışa çıktı. İşte zamlı Apple ürünlerinin fiyatları…

Dolar kurunun sürekli değişkenlik göstermesi firmaları zor durumda bırakıyor. Son dönemde Dolar/TL kurundaki artış ise zammın adeta habericisi oldu. Teknoloji devi Apple, Türkiye’deki fiyatlarına güncelleme getirdi.

Apple Türkiye, 2024 yılı gelmeden önce ilk zammını yapmış oldu. Şirket, 3 farklı model serisinde zam yaptığını açıkladı. Bunlar iPhone, MacBook ve iPad’ler oldu.

APPLE TÜRKİYE, YENİDEN OKKALI ZAM YAPTI

Amerika menşeli teknoloji şirketi Apple, Türkiye’deki dolar kurunu göstererek artış yaptı. Ortalama yüzde 8’i bulan zamlar sonrasında artışlar TL bazında 8-10 bin liraya kadar çıktı.

Son zamla beraber; 14 inç ekranlı MacBook Pro, M3 işlemci - 8 GB ram ve 512 GB depolama özellikleriyle 62 bin 999 liraya ulaştı. iPad Pro modellerinde ise fiyatlar; 3 bin ile 5 bin lira arasında ortalama bir zam gördü. Modeller, 32 bin lira ile  86 bin lira ile yeni etiketine kavuştu.

EN PAHALI İPHONE MODELİ 100 BİN LİRA

Apple’ın en çok merak edilen zam şampiyona ise iPhone 15 Pro Max 1 TB oldu. Bu yıl tanıtılan 15 ailesinin düz versiyonu 53 bin liralık etiket fiyatıyla 3 bin liralık zam gördü. 2023 yılının sonbaharında tanıtılan 15 ailesinin amiral gemisi iPhone 15 Pro Max’in en üst versiyonu ise 92 bin 999 liraydı. 1 Aralık itibarıyla yeni fiyatı 99.999 TL oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler