ABD Başkan Yardımcısı Harris, Yapay Zeka Riskleri Hakkında Konuştu

ABD Başkan Yardımcısı Harris, Yapay Zeka Riskleri Hakkında Konuştu

Amerika Başkan Yardımcısı, İngiltere zirvesinden önce teknolojiyle ilgili kısa vadeli sorunların varoluşsal sorunlar kadar acil olduğunu söyledi. Yapay zeka konusunda riskleri öne çıkardı.

ABD başkan yardımcısı Kamala Harris'in, İngiltere'nin Bletchley Park AI zirvesinden önce Biden yönetiminin vizyonunu ortaya koyan bir konuşma yaptı. Yapay zekanın demokrasiye ve mahremiyete yönelik kısa vadeli tehditlerin, uzun vadeli varoluşsal tehditler kadar acilen ele alınması gerektiğini söylemesi bekleniyor.

HARRİS’TEN YAPAY ZEKA AÇIKLAMASI

ABD'de bir konuşmada Londra Büyükelçiliği Harris, yapay zekanın bireyler ve Batı siyasi sistemi için yaratabileceği tehlikelerden bahsetti.

Göreve geldiğinden beri, Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı, sözümü yerine getirmek ve yapay zekanın yarattığı riskleri yönetmek için harekete geçti. Konferansa katılmadan önce Çarşamba günü Londra'da yaptığı bir konuşmada Harris şöyle dedi:

Yapay zekanın fayda sağlama potansiyeli olduğu gibi zarar verme potansiyeli de bulunuyor. Yapay zeka destekli siber saldırılar bu zamana kadar gördüklerimizin çok ötesinde. Yapay zeka destekli biyolojik silahlar milyonlarca insanın hayatını tehlikeye atabilir.

Halkını koruyabileceğimizi veya yeniliği ilerletebileceğimizi gösteren yanlış seçimi reddediyoruz. İkisini de yapabiliriz ve yapmalıyız. Bu teknoloji hızla ilerledikçe bunu hızlı bir şekilde yapmalıyız. Yapay zeka konusu sivil toplumun desteği ve liderliğine ihtiyaç duyuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler