ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye Geliyor!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye Geliyor!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 5 Kasım'da Ankara'da olacak. Görüşmede İsrail - Filistin çatışması ele alınması bekleniyor. İşte detaylar...

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Ankara'ya yapacağı ziyaretin tarihi belli oldu. Bu ziyaret kapsamında Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, Blinken ile gerçekleştireceği görüşme, özellikle İsrail'in Filistin çatışmasındaki son durumun ele alınması bekleniyor.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI ANTONY BLİNKEN 5 KASIM'DA ANKARA'DA!

Görüşmede, bölgedeki son gelişmelerin yanı sıra Ortadoğu barış sürecinin nasıl ilerleyebileceği, bölgedeki istikrarın sağlanması için atılması gereken adımlar ve insani krizin çözümüne yönelik olası iş birliği alanları gibi konuların da gündeme gelmesi bekleniyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve bölgesel barışın tesis edilmesi adına yapıcı bir diyalogun ön plana çıkması, uluslararası toplumun da dikkatle takip ettiği bir konu olarak öne çıkıyor. Bu ziyaret kapsamında Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile gerçekleştireceği görüşme, özellikle İsrail - Filistin arasındaki çatışmanın ele alınacağı bekleniyor. Blinken'in 5 Kasım'sda Ankara'da olması bekleniyor. 

İKİ BAKAN 30 EKİM'DE TELEFONLA GÖRÜŞMÜŞTÜ

İki bakan 30 Ekim günü telefonda görüşmüş ve Gazze'deki halkın hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu vurgulamıştı. Dışişleri Bakanı Fidan'ın ABD'li mevkidaşı ile Gazze'deki son durumun ele alınması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler