Fed Faiz Kararı Açıklandı!

Fed Faiz Kararı Açıklandı!

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel piyasalardaki beklenen faiz kararını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Federal Rezerv (Fed), politika faizini 2 aydır değiştirmeyerek yüzde 5,25 ile 5,50 aralığında sabit bıraktı. Karar, üyeler arasında oy birliği ile alındı. İşte haberin detayları...

FED FAİZ KARARINI SABİT BIRAKTI

Fed'in yaptığı açıklamada, faiz kararı sabit bırakıldı. finansal koşulların sıkılaşmaya devam etmesi ve kredi koşullarının ekonomi üzerindeki etkilerine değinildi. Daha önceki açıklamalardan farklı olarak, "Finansal koşullar" ifadesine vurgu yapılarak, "Hanehalkı ve işletmeler için sıkı finansal koşulların ve kredi koşullarının ekonomik aktivite, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı oluşturabileceği" belirtildi.

Fed yetkilileri, para politikasındaki "kümülatif sıkılaşmayı" ve para politikasının gecikmeli etkilerini göz önünde bulunduracaklarını yineledi.

Açıklamada, son verilerin ekonomik aktivitenin üçüncü çeyrekte güçlü bir büyümeye işaret ettiği ve işsizlik oranının düşük seviyelerde seyrettiği vurgulandı. Ayrıca, "İstihdam artışlarının yılın başından bu yana yavaşladığı, ancak hala güçlü bir seyir izlediği" ifade edildi. Yüksek enflasyonun devam ettiği ve enflasyon risklerinin büyük bir titizlikle takip edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler