En Çok Tercih Edilen Elektrikli Araba Modelleri

En Çok Tercih Edilen Elektrikli Araba Modelleri

Benzin, dizel, LPG ile çalışan araçların popülerliğini kaybetmesi. Gelişen teknoloji sayesinde doğaya zarar vermeyen ve ekonomik olan elektrikli araçların yaygınlaşması sonucunda bu alanda bir çok elektrikli araç modeli piyasaya sürülmektedir.

Benzin, dizel, LPG ile çalışan araçların popülerliğini kaybetmesi. Gelişen teknoloji sayesinde doğaya zarar vermeyen ve ekonomik olan elektrikli araçların yaygınlaşması sonucunda bu alanda bir çok elektrikli araç modeli piyasaya sürülmektedir. İlerleyen çevre kirliliği ve küresel ısınmaya karşı uygulanmış bir proje olan elektrikli araç projesi son zamanlarda popülerliğini koruyan bir araç çeşidi olmuştur. Bu gelişmeler ışığında elektrikli araç tercih eden insanların aklına gelen genel bir soru ise  en çok tercih edilen elektrikli araç modelleri hangileridir olmaktadır. İnsanların en çok tercih ettiği elektrikli araçlar nelerdir?

1 TESLA Model 3

2019 yılında üretilmeye başlayan Tesla model 3 aracı dünya üzerinde en çok tercih edilen elektrikli araçlar listesinde ilk sırada yer almaktadır. Elon Musk’a ait olan Tesla model 3 markası elektrikli araç piyasasına yön veren nitelikler taşımaktadır. Yeniliklere açık olan bu elektrikli araç her türlü donanıma sahip ve güvenlik açısından ileri düzeyde bulunmaktadır.

2 BMW i3

Benzersizliğin öncülerinden olmayı hedefleyen BMW şirketinin elektrikli araç piyasasında bende varım dediği ve kendini kanıtladığı bir elektrikli araçtır. En çok tercih edilen elektrikli araçlar listesinde ikinci sırada yer almaktadır. BMW disiplininin çevre koruma ve küresel ısınmaya karşı başlattığı bir proje ile meydana gelen bir araç dünya üzerinde yüz binlerce kişiye ulaşmıştır.

3 Mitsubishi Outlander

Son 3 yılda satış adetlerinde sıçrayış yaşayan Mitsubishi elektrikli araç üretmek mitsubishi firmasının işidir diyerek elektrikli araç piyasasına giriş yapıp güzel satış skorları yakalayarak listede ilk 3 içerisinde yerini almıştır.

4 Nissan Leaf

Elektrikli araç piyasasında rakiplerini yalnız bırakmayan Nissan firması Nissan Leaf elektrikli aracı ile son yıllarda satış sayısını yükselterek  en çok tercih edilenler listesinde üst kısımlarda yerini almıştır.

5 Hyundai İoniq

Bütün firmaların bulunduğu bir elektrikli araç üretme ve satma yarışında Hyundai firmasının olmaması düşünülemez bir olaydır. Ürettiği ioniq modeli ile Avrupa da beğeni toplayan ve listenin üst basamaklarına doğru yol almakta olan bir modeldir. Tamamen elektrikli olan ioniq bölgesel olarak dünya üzerinde Avrupa bölümünde çok tercih edilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler