Rusya'dan “Turist sayısı 4 milyonu bulabilir” haberi

Rusya'dan “Turist sayısı 4 milyonu bulabilir” haberi

Rusya'nın önemli gazeteleri arasında yer alan Kommersant, internet sitesinin manşetinden verdiği haberinde, uçuşların yeniden başlaması durumunda yılsonuna kadar Türkiye'yi ziyaret edecek turist sayısının 4 milyonu bulabileceğini belirtti.

Rusya'nın önemli gazeteleri arasında yer alan Kommersant, internet sitesinin manşetinden verdiği haberinde, uçuşların yeniden başlaması durumunda yıl sonuna kadar Türkiye'yi ziyaret edecek turist sayısının 4 milyonu bulabileceğini belirtti.

Rusya’nın en önemli gazetelerinden biri olan Komersant, internet sitesinin manşetinden verdiği haberde, tur satış operatörlerinin görüşlerine başvurdu. OnlineTur.ru'da yapılan aramaların yüzde 42,2'si Türkiye turlarıyla ilgili olduğunun vurgulandığı haberde, Rusya içi tur arayanların sayısının yarı yarıya azaldığı belirtildi.

4 MİLYONU BULABİLİR
Geçen hafta Türkiye ile Rusya arasında karşılıklı uçuşlar için mutabakat sağlanmıştı. Gazetenin yaptığı habere göre, uçuşların kısa zamanda yeniden başlaması durumunda yıl sonuna kadar Türkiye'yi ziyaret edecek turist sayısının 4 milyonu bulabileceği ifade edildi. Komersant gazetesi, 2019'da bu sayının 7 milyon olduğunu, geçtiğimiz hafta online rezervasyon servislerinde en çok talep gören tatil destinasyonunun Türkiye olduğunu kaleme aldı.

BELARUS ÜZERİNDEN TÜRKİYE
Kommersant, paket tur satışı olmamasına rağmen Rus turistlerin Belarus üzerinden Türkiye, Arnavutluk ve Mısır gibi ülkelere tatil yapmaya gittiğine dikkat çekti. Uçuş rezervasyon servisi Aviasales 1-16 Temmuz arası Minsk-İstanbul uçuşu aramalarının geçen yıla kıyasla 2,5 kat arttığını açıkladı.

rusyadan-turist-sayisi-4-milyonu-bulabilir-haberi.jpg

rusyadan-turist-sayisi-4-milyonu-bulabilir-haberi-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler