Rus turistlerin, Türkiye akını

Rus turistlerin, Türkiye akını

Türkiye ile Rusya arasında uçuşların yeniden başlayacağının ilan edilmesiyle birlikte Rusya'da Türkiye için rezervasyon patlaması yaşıyor.

Türkiye ile Rusya arasında uçuşların yeniden başlayacağının ilan edilmesiyle birlikte Rusya'da Türkiye için rezervasyon patlaması yaşıyor.

Rusya'nın önemli gazeteleri arasında yer alan Kommersant, Türkiye tur satışlarının, Rusya içi rezervasyonlarını geride bıraktığını yazdı. Gazeteye konuşan Level.Travel turizm firması yetkilisi sitelerinden yapılan rezervasyonların yüzde 52'sinin Türkiye'ye olduğunu söyledi. Firmanın, Rus gazetesi Kommersant’a paylaştığı bilgilere göre, ortalama rezervasyon bedeli 131 bin ruble. (Yaklaşık 12 bin 500 TL)

REZERVASYONLARIN YÜZDE 83’Ü TÜRKİYE

Bir diğer tur rezervasyon şirketi Travelata.ru yetkilileri de sattıkları turların yüzde 83'ünün Türkiye istikametine olduğunu bildirdi. Gazete 1 Ağustostan itibaren İstanbul uçuşlarının başlayacağını, ancak Antalya dahil tatil beldelerine tarifeli ve charterlar ile direkt uçuşlar için 10 Ağustosu beklemek gerektiğini bildirdi.

İÇ PAZARA TALEP DÜŞTÜ

Ayrıca Rusya’nın önenli internet sitesi mk.ru da iç pazar talebinde düşüşler yaşandığını belirtti. Antalya’nın Ruslar arasında en popüler güzergâh haline geldiği, geçen yıla kıyasla Moskova’dan kente olan biletlerin yüzde 42, İstanbul’a biletlerin yüzde 30 pahalandığı belirtildi.

EN POPÜLER UÇUŞ MOSKOVA-ANTALYA

Bilet servisi Tutu.ru’dan Rusya'da günlük yayınlanan toplum, politika ve ekonomi gazetesi İzvestiya’ya yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile uçuşların yeniden başlayacağına dair kararla birlikte, Moskova - Antalya güzergâhının Rus turistler için tüm yurtdışı uçuşları arasında en popüleri olduğu belirtildi. Antalya uçuşları yurtdışına uçuşların yüzde 12’sini oluştururken, Türkiye’ye yönelik taleplerin sayısı da, uçuşların başlatılacağının duyurulduğu hafta olan 20-26 Temmuz tarihleri arasında, 13-19 Temmuz’a kıyasla 5 kat arttı.

Türkiye biletlerinin büyük çoğunluğunun Ağustos ayı için olduğu belirtilirken, Eylül ayına dair bilet satın alanların oranının sadece yüzde 5 olduğu açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler