Kekova'da Deniz Ortasında Fotoğraf Hizmeti

Kekova'da Deniz Ortasında Fotoğraf Hizmeti

ANTALYA'nın Demre ilçesine bağlı Kekova bölgesinde bir fotoğrafçılık şirketi, yatlarla tura çıkan turistlere 22 yıldır hizmet veriyor.

Antalya'nın Elmalı ilçesinde fotoğrafçılık yapan Turgut Selçuk, Demre'nin Çayağzı Limanı'nda bir fotoğraf stüdyosu kurdu. İki sürat teknesiyle beş kişilik bir fotoğraf çekim ekibi oluşturan Selçuk'un ekibi toplu olarak sürat teknesi ile denize açılıyor. Ardından ekipten birer kişi Çayağzı Limanı'ndan tura çıkan teknelere çıkarak, turistlerin Kekova'nın eşsiz koylarında ve manzarasında fotoğraflarını çekiyor. Fotoğraf çekiminden önce rehberler bir tanıtım yapıyor ardından fotoğrafçılar, tek tek yaptıkları işi anlatıyor. Ardından isteyen yabancı turistlerin fotoğrafı çekiliyor. Fotoğraf çekiminde Kekova'nın doğal güzellikleri, stüdyo olarak kullanılıyor. Fotoğraf çekimi sona erince, tekneler fotoğrafçıları topluyor. Fotoğraf çekim elemanları sürat tekneleriyle Çayağzı Limanı'na dönüyor. Burada çekilen fotoğrafların baskısı yapılarak, birer tabağa yerleştiriliyor. Tekne tekrar Çayağzı Limanı'na döndüğü zaman tabaklardaki fotoğraflar satışa sunuluyor. Fotoğrafın tanesi 5 dolardan satılıyor. Kekova'nın eşsiz manzaraları Rusya, Ukrayna ve diğer Rus Cumhuriyetlerinde evleri süslüyor.

Turgut Selçuk, "22 yıldır çok farklı bir iş yapıyoruz. Zor ve yorucu. Çok hızlı hareket etmek gerekiyor. Yaptığımız işle 5-6 kişiye istihdam olanağı sağlıyoruz. Ülkemize döviz kazandırıyor ve ülkemizin tanıtımını yapıyoruz. 22 yılda çektiğimiz fotoğraflarla Kekova'nın tanıtım elçiliğini yapıyoruz. Yüzbinlerce yabancı turistin evini, çektiğimiz fotoğraflar süslüyor. Fiyatımız 22 yıldır aynı. 5 dolara tabaklardaki fotoğrafları satıyoruz" dedi.

Kekova'da Deniz Ortasında Fotoğraf Hizmeti

Kekova'da Deniz Ortasında Fotoğraf Hizmeti

Kekova'da Deniz Ortasında Fotoğraf Hizmeti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler