Antalya'da Nerelerde Denize Girilir?

Antalya'da Nerelerde Denize Girilir?

Ülkemizin güneyinde bulunan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Antalya tüm dünyada muhteşem plajları ile bilinir.

Ülkemizin güneyinde bulunan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Antalya tüm dünyada muhteşem plajları ile bilinir. Tertemiz havası muhteşem doğası ve ipek gibi plajları ile dünyanın dört bir tarafından tatil keyfi yapmak isteyen turistler yaz mevsimlerinde akın akın Antalya'ya gelir.

 Birçok güzel ilçesi, ılık ve temiz deniz suyu ile birçok yerinde plajı bulunan Antalya'nın denize girilen alanı oldukça fazladır. Bunlardan biri olan Mermerli plajı şehirden biraz izole olduğu için yakın tarihe kadar kadınlar plajı olarak biliniyordu. Ancak tertemiz plajı ve sakin koy'u ile Kaleiçi limanın yanında bulunan falezin arka kısmındaki Mermerli plajı turistlerin vazgeçilmezi arasında bulunuyor. 

Antalya'da En Çok Tercih Edilen Plajlar

Antalya'da tatil yapma planları olanların en çok araştırdığı konulardan biri olan nerede denize girilir sorusunun en bilinen cevabı, Konyaaltı halk plajıdır. Antalya'da en çok bilinen ve en çok tercih edilen Konyaaltı plajı Antalyanın en uzun plajlarından biridir.

Trafiğe kapalı olan alanda bulunan plajın deniz suyu oldukça ılıktır. Ve kıyıda fazla derinleşme olmadığı için, halk tarafından oldukça rağbet görüyor. Konyaaltı plajının yanısıra daha sessiz bir yerde denize girmek isteyenler için Olimpos çıralı plajı mükemmel bir seçenek. Berrak ve ılık suyu ile merkeze yaklaşık bir saatlik uzaklıkta bulunan plaj, tatilcilerin gözde mekanlarından biri. 

Antalya'daki En Sakin Plajlar

Antalya'nın Lara bölgesinde bulunan Örnekköy plajı Merkeze oldukça yakın. Sakin olması ile bilinen Örnekköy plajı tamamen kumluk olduğu için ziyaretçisi bir hayli fazla. Yine Antalyanın en ünlü plajlarından biri olan Lara plajının suyu çok ılık. Genellikle kampçıların uğrak alanı olan bölgede denize girmek ise çok güvenli. çünkü  derinlik kıyıdan oldukça uzakta başlıyor.

Yaz eğitim kampları, çedir kampları için ideal olan Lara plajı daha çok okul çağındaki çocuklar için ideal. Bu nedenle daha çok çoçuklu ailelerin denize girmek için tercih ettiği plajlardan biridir. Ancak Antalya'da Lara plajı, Örnek köy plajı gibi denize girilebilen suyu ılık ve temiz olan sirçok plaj mevcuttur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler