Futbolda Yeni Sistem Çok Bekleniyordu: Yarı Otomatik Ofsayt Geldi

Futbolda Yeni Sistem Çok Bekleniyordu: Yarı Otomatik Ofsayt Geldi

Türkiye Futbol Federasyonu, Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi’ni duyurdu. 12 Ocak Cuma günü TFF konuya ilişkin resmi açıklama yaptı. Uzun süredir bekleniyordu ve sistem sonunda ligin ikinci yarısında başlayacak…

TFF, iki gün üst üste futbol devrim yapacak açıklamalarda bulundu. Dün yabancı kuralı hakkında bilgilendirme yaptı. Buna göre yeni sezonda ilk 11’de yabancı sınırı kaldırıldı. Toplamda ise yabancı sayısı 12’ye indirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu bugün ise, ofsayt sistemiyle ilgili değişikliğini paylaştı. VAR sistemine de büyük kolaylık sağlayacak sistem, İtalya’dan sonra ikinci bir başka ligde uygulanmış olacak.

UYGULAMA İLK DEFA TÜRKİYE’DE

Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, FIFA Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi gibi üst düzey turnuvalarda uygulanıyor. Ülke olarak sadece İtalya Serie A'da kullanılıyor. Türkiye’de de yer alarak yerel liglerde ikinci kullanan ülke olacak.

ekran-resmi-2024-01-12-12-47-44.png

LİGİN İKİNCİ YARISINDA UYGULANACAK

Türkiye Futbol Federasyonu, resmi internet sitesi üzerinden sisteme ilişkin bilgilendirmede bulundu. Buna göre sistem bu haftadan itibaren kullanılacak;

"Süper Lig maçlarına ev sahipliği yapan stadyumlarda altyapı ve kamera kurulumları tamamlanan, testleri yapılan, TFF VAR Danışmanı Pawel Gill ve MHK yetkilileri ve hakemlerle eğitimleri uygulanan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, Süper Lig'in ikinci devresinin başlangıcı olan 20. hafta maçlarından itibaren kullanılmaya başlanacak.

Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, Trendyol Süper Lig kulüplerinin stadyumlarına ve TFF VAR Merkezi'ne Türk Telekom'un güçlü fiber internet altyapısı ve teknoloji desteği ile kuruldu."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler