Türk Nefroloji Derneği, Böbrek Hastalıklarına Dikkat Çekti!

Türk Nefroloji Derneği, Böbrek Hastalıklarına Dikkat Çekti!

14 Mart Tıp Bayramı’nda farkındalık oluşturmak için sağlıkçılar birbirinden önemli etkinliklere imza attı. Geçtiğimiz hafta içinde kutulanan tıp bayramında bazı konulara da dikkat çekildi. Türk Nefroloji Derneği ise, böbrek hastalığına dikkat çekti…

Türk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Alaattin Yıldız, 14 Mart Tıp Bayramı ve 14 Mart Dünya Böbrek Günü’nde önemli mesajlar verdi. Türkiye’de böbrekle ilgili yaşanılan sorun ve çözümlere değindi. Ayrıca Türkiye’nin bölgede böbrek üzerine nakil yaptığını aktardı.

Türkiye, sağlık turizminde son yıllarda nakille de ön plana çıkıyor. Türk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Alaattin Yıldız, böbrek naklinin sağlık turizminde yer aldığını aktardı.

ekran-resmi-2024-03-16-20-28-03.png

“BÖBREK CANDIR” TEMALI YOPLANTI

Türk Nefroloji Derneği, 14 Mart Dünya Böbrek Günü’ne özel farkındalık oluşturdu. Türk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Alaattin Yıldız, etkinlikte önemli mesajlar paylaştı. Prof. Dr. Yıldız,

“Nakil sonrası erken dönem, özellikle ilk bir ay çok önemlidir. Bu dönemin hastanın yakın takibiyle sorunsuz geçirilmesi, böbreğin uzun dönem ömrünü belirler. Daha sonraki dönemde de nakil hastasının daha uzun aralıklarla nefrolojik takibi, gelişebilecek komplikasyonların önlenebilmesi ve erkenden tedavi edilmesi açısından önemlidir.

“Ülkemizde yılda yaklaşık 3 bin 500'ün üzerinde böbrek nakli gerçekleştiriliyor. Böbrek nakli ülkemizde yüksek uluslararası standartta çok başarılı olduğundan, nakillerin yaklaşık yüzde 10'u yurt dışından gelen hastalara sağlık turizmi kapsamında yapılıyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler