Bitcoin, Mart Ayında Yeni Bir Zirve Görecek Mi?

Bitcoin, Mart Ayında Yeni Bir Zirve Görecek Mi?

Bitcoin (BTC) 73.000 doların üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra düştü. Piyasa son birkaç gündür adeta kızardı. Bir kripto uzmanı ise, yeni bir zirve hakkında öngörü paylaştı.

Piyasanın bir bölümü, Bitcoin'in saatler içinde rekor seviyeden yaklaşık 65.000 dolara düştükten sonra Halving öncesi bir geri çekilme yaşayabileceğini tahmin ediyor.

Beklentinin ortasında, kripto ticaret uzmanı Trading Shot, teknik göstergelere dayanarak Bitcoin'in Mart ayı sonuna kadar tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin muhtemel olduğunu gözlemledi.

15 Mart'ta bir TradingView gönderisinde analist, 65.000 dolara düşüşün Bitcoin'in dört saatlik MA50'nin altına geldiğine vurgu yaptı. Uzman, ay içinde ilk kez yeşil Ichimoku Bulutuna girdiğini ve aynı zamanda kısa vadeli kanal yukarı modelinin altına dokunduğunu belirtti.

bttc.jpg

UZMANDAN YENİ TAHMİN

Analist, yükseliş trendinin potansiyel bir devamını gösteren model için ikinci yüksek düşük seviyeyi işaret ettiğine dikkat çekti. Uzmana göre, mumlar kanalın içinde kapanmaya devam ettiği sürece, yatırımcılar yükseliş eğiliminin devam etmesini beklemelidir. Potansiyel olarak 3.0 Fibonacci uzantısına doğru 90.000 $'lık bir kırılma girişimine yol açmalıdır.

Ticaret uzmanı, mevcut model ile Aralık 2023 arasındaki benzerlikleri, sadece fiyat hareketi ve hareketli ortalamalarda (MA) değil, aynı zamanda göreceli güç endeksi (RSI) dizilerinde de vurgulayarak, yükseliş devamına olan güveni güçlendirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler