Kadınların Dayanıklı ve Dengede Olabilmesi İçin Yapması Gereken 6 Hareket

Kadınların Dayanıklı ve Dengede Olabilmesi İçin Yapması Gereken 6 Hareket

Yoga, kadınların belirli benzersiz zorlukları ele almasına izin verebilir. Duruşlardan nefes egzersizlerine ve meditasyona kadar, aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli uygulamalar vardır. İşte sizin için 6 adımlık rehber…

Yoga, dünyanın birçok yerinde son birkaç yılda çok önem kazandı. İnsanlar genel sağlıklarını iyileştirmek ve refahı teşvik etmek için günlük ve özenle uyguluyor. Ev yükünün büyük kısmını ve mesleki sorumlulukları taşıyan kadınlar için her gün belirli duruş uygulamaları zorunludur.

Sadece fiziksel olarak iyi durumda kalmalarına yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda zihinsel ve duygusal sağlıkları için harikalar yaratacaktır. İşte dayanıklı ve dengede kalabilmek için önemli 6 hareket;

woman-yoga-lotus-pose.jpgwoman-yoga-lotus-pose.jpgwoman-yoga-lotus-pose.jpg

  1. Dağ Pozu: Bu ayakta poz, duruşu ve uyumu iyileştirmeye, içsel gücü teşvik etmeye ve güven ve istikrarı teşvik etmeye yardımcı olabilir.
  2. Gracious Pozu: Bu yoga duruşu, ayaklarınızı bir arada oturduğunuz bir duruştur. Dizleriniz yanlara düşer. Ayaklarınızı tutarak, omurganızı düz tutun ve derin nefes alın. Bu pozisyon, iç uyluklardaki esnekliği artırır, sindirimi uyarır ve rahatlamayı teşvik eder. Pelvik bölgede dolaşımı iyileştirmek için iyidir.
  3. Ağaç Pozu: Bir bacakta dengelemek odaklanma ve konsantrasyon gerektirir. Kişinin gönül rahatlığına ulaşmasına yardımcı olabilir. Depresyon ve anksiyetesi olan kişiler için faydalıdır. Ayrıca, içsel istikrar ve kararlılığın gelişimini temsil ederek benlik saygısını ve özgüveni artırmaya yardımcı olur.
  4. Çocuk Pozu: Bu pozda alnınız yere yaslanarak öne doğru kıvrılırsınız. Derin rahatlamaya izin verir ve sakinlik duygularını teşvik eder. Stresi azaltmaya yardımcı olur. Kadınları duygularını kabul etmeleri ve refahlarına öncelik vermeleri için güçlendirir.
  5. Köprü Pozu: Göğsü ve omuzları açan, duygusal bir serbest bırakma hissini teşvik eden sırt bükme yoga pozudur. Anksiyete ve yorgunluğu hafifletmeye yardımcı olur ve kendinizi otantik bir şekilde ifade etme yeteneğini geliştirir.
  6. Ceset Pozu: Bedeni ve zihni sakinleştiren bir dinlenme pozudur. Bir iç huzur ve durgunluk duygusu geliştirir. Merkezlenmiş ve topraklanmış hissetmek, kadınları net kararlar vermeleri ve zorluklara sakinlik duygusuyla yaklaşmaları için güçlendirir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler