LinkedIn, Yapay Zeka Yardımıyla İş Bulmayı Kolaylaştıracak

LinkedIn, Yapay Zeka Yardımıyla İş Bulmayı Kolaylaştıracak

LinkedIn, kullanıcıların özgeçmişlerini sıkılaştırmalarına ve iş aramalarına yardımcı olmaya yönelik üç yeni üretken yapay zeka aracı tanıttı. Bu sayede iş arayanlar için daha iyi bir gelişmiş özgeçmiş oluşturulabilecek.

İstihdam odaklı sosyal ağın yeni konuşma iş araması, siteden basit bir filtrelenmiş aramadan daha ayrıntılı bir şekilde fırsatları ve unvanları aramasını istemenizi sağlar.

Site ayrıca, bir adayın bir role uygun olduğuna ilişkin yapay zeka destekli değerlendirmeleri içerecek şekilde tüm iş sayfalarını elden geçirdi. Özgeçmiş geri bildirimi taslakları ekledi.

LINKEDIN’DEN YENİ YAPAY ZEKA VERSİYONU

LinkedIn'in yetenek çözümleri ürün lideri Rohan Rajiv geçen hafta yaptığı bir duyuruda, "Geçen yılın sonlarında, iş aramadan tahminleri çıkaran yeni yapay zeka destekli içgörüleri test etmeye başladık" diye yazdı ve ekledi;

"Bu içgörüler, kişiselleştirilmiş çıkarımlar ve ipuçları sunarak becerilere, ilgi alanlarına ve tercihlere dayalı olarak bir işe uygunluğunuzu anında değerlendirmenize ve nasıl öne çıkacağınız konusunda tavsiyeler almanıza yardımcı olur."

LinkedIn, ürününe üretken AI araçları eklemede yalnız olmaktan uzaktır. Üretken yapay zeka, nesne tanıma ve potansiyel olarak hayat kurtaran diğer gelişmelerle ev güvenlik kameralarını daha akıllı hale getiriyor. Cep telefonları ve video oyunları için geliyor. Bu da geliştiricileri hem hevesli hem de şüpheci hale getiriyor.

Yeniden tasarlanan iş sayfaları tüm kullanıcılar tarafından görüntülenebilir. Ayrıca ücretsiz olan yeni bir özgeçmiş yardım aracı da var. LinkedIn kullanıcıları özgeçmişlerini yükleyebilir ve sitenin üretken yapay zekası, en önemli bölümleri doldurmayı amaçlayan taslaklara yardımcı olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler