Dell, Nvidia İle İşbirliği Yaptı: Dev Fabrika Kurulacak

Dell, Nvidia İle İşbirliği Yaptı: Dev Fabrika Kurulacak

Dell teknolojileri CEO'su kısa süre önce firmanın bir yapay zeka fabrikası kurmak için Nvidia ile birlikte çalıştığını açıkladı. İşbirlikçi girişim, Elon Musk'ın xAI'nin üretken yapay zekası Grok'a güç verme çabası olarak dikkat çekti.

Amerikalı bir teknoloji devi olan Dell Technologies Inc., geçtiğimiz günlerde GPU ve AI süper çip üretiminde öncü olan Nvidia ile bir AI fabrikası inşa ettiğini açıkladı. İki varlık arasındaki işbirlikçi çabalar, Elon Musk'ın yapay zeka girişimi xAI tarafından getirilen üretken bir AI modeli olan Grok'u güçlendirme çabası olarak geliyor.

Dell Technologies Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Michael Dell'in ortaya koydu. Küresel AI yarışının ısınmasıyla uyumlu olarak sektör genelinde hemen önemli bir ilgi gördü.

DELL, NVİDİA ILE YAPAY ZEKA FABRİKASI ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Dell CEO'su tarafından, 19 Haziran'da X'te bir gönderi paylaştı. CEO, "xAI Elon Musk için Grok'a güç sağlamak için Nvidia ile bir Dell AI fabrikası kuruyoruz." dedi. Nvidia ile ortak girişim, muhtemelen çip üretim devinin yapay zeka ile ilgili hizmetlerinden yararlanmayı amaçlıyor.

Özellikle, Nvidia son zamanlarda 3.335 trilyon dolarlık piyasa değeri ile değerlemede Microsoft'u yenerek sektörde öncü olarak ortaya çıktı. Değerdeki bu artış, küresel yapay zeka patlaması ve son yıllarda GPU'lara olan talebin arka planında geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler