Gülüş Tasarımı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir?

Gülüş Tasarımı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir?

Bir gülüş tasarlanırken kişiye özel yüz hatları, gözler, kulaklar, burun, çene gibi parametreler dikkate alınır. Bir dişin şekline karar verirken, kişinin tarzıyla dinamik olarak uyum sağlamak önemlidir. Dudakların şekli de tedavide önemlidir.

Bir gülüş tasarlanırken kişiye özel yüz hatları, gözler, kulaklar, burun, çene gibi parametreler dikkate alınır. Bir dişin şekline karar verirken, kişinin tarzıyla dinamik olarak uyum sağlamak önemlidir. Dudakların şekli de tedavide önemlidir.

Dudaklar ve çene gerektiğinde botoks ve dolgu gibi işlemlerle desteklenebilir. Gülüş tasarımı uygulamasından sonra hem ağız yapınız çok daha farklı duracak hem de rahatlıkla dişlerinizi göstererek gülebileceksiniz.  Gülüş tasarımınız varsa tedavi sonrasında ağız hijyenine çok dikkat edin ve düzenli kontrolleri ihmal etmeyin.

Gülüş Tasarımının Avantajları Nelerdir?

Gülüş tasarımı sayesinde estetik görünüm ve hasta fonksiyonu iyileştirilir. Ayrıca bir gülüşün estetiği hastaya güven verir. Fonksiyon ise beslenmenin ilk basamağı olan çiğneme sürecini gerekli duruma getirir. Dijital gülüş tasarımının en önemli avantajı, estetik diş tedavisi öncesi hastanın nasıl gülümsediğini görmektir.

Son teknoloji bilgisayar yazılımları kullanılarak insan yüzleri de sisteme girilmektedir. Bu sayede hasta tedaviye başlamadan önce tedavi sonunda nasıl göründüğünü görebilir.  Dijital gülüş tasarımı söz konusu olduğunda sürpriz olmaz. Hasta memnuniyeti garantili bir iştir. Hasta istediği gülümsemeye sahiptir ve tamamen kabul edilebilirdir.

Gülüş Tasarımı İşleminde Aşama Aşama Gitmek Önemlidir?

 Bir gülüş tasarımında dijital olanakların kullanılması kişiselleştirilmiş tedaviye olanak tanır. Diş hekimi hastayı dikkatle dinler, gerekli video ve fotoğrafları çeker ve yazılım sayesinde yüz, diş, çene ve kişilik özelliklerini dikkate alan bir gülüş tasarımı oluşturur. 

Gülüş tasarımı bütüncül ve disiplinler arası bir tedavidir. Temel amaç hastanın ağız sağlığını korumak ve estetik bir gülüş sağlamaktır. Protez gülüş tasarımı yapılırken implant tedavi, ortodontik tedavi, protez diş uygulaması ve diş tedavisi birlikte yapılmaktadır. Bu nedenle diş hekimliğinde kullanılan tüm uygulamalar desteklenerek en doğru gülüş tasarlanır.

Her Kişide Gülüş Tasarımı Aynı Mı Olmaktadır?

Dijital yazılımlar sayesinde diş hekimleri hastanın diş yapısı, diş etleri, dudaklar ve yüz arasındaki en doğru uyumu yakalayabilir. Bu sayede bir kişi için doğal ve estetik bir gülüş oluşturabilirsiniz. Dijital Gülüş Tasarımı hasta odaklı tedavi sağlar. Her kişiye yakışan gülüş tarzı farklıdır. Bu nedenle diş hekimi kişiye en uygun gülüşü tasarlar. Dijital Gülüş Tasarımı, tasarımı oluşturmak ve sergilemek için iki seans gerektirir. Diş hekimi ilk seansta hasta dosyasını kayıt altına alır.

Daha sonra ikinci seansta dijital yazılım ile hasta için oluşturulmuş bir gülüş tasarımı göreceksiniz. Gülüş tasarımı programına göre oluşturulan bir tasarımın hasta tarafından onaylanması durumunda, gerekli araştırma hemen başlayacaktır. Dijital gülüş tasarımı işleminde kişiden kişiye göre değişen seanslar 2 ya da 3 seans şeklinde düzenlenir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler