DSÖ'nün Yeni Salgın Uyarısı: Hazırlıksızız

DSÖ'nün Yeni Salgın Uyarısı: Hazırlıksızız

DSÖ Genel Direktörü, dünyanın yeni bir salgına hazırlıksız olduğunu belirterek, küresel koordinasyon eksikliğini vurguladı ve pandemi anlaşması çağrısı yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 sonrası dünyanın yeni bir salgına hazırlıksız olduğunu belirtti. Küresel koordinasyon eksikliğine dikkat çekti ve pandemi anlaşması çağrısında bulundu. İşte detaylar...

DSÖ: "KOVİD-19 SALGINININ SORUNLARI DEVAM EDİYOR"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 salgını sırasında yaşanan zorlukların halen devam ettiğini vurgulayarak, dünyanın yeni bir salgına karşı hazırlıksız olduğunu dile getirdi.

KÜRESEL KOORDİNASYON SORUNLARI, DÜNYAYI SAVUNMASIZ HALE GETİRDİ

Ghebreyesus, salgın sürecinde yaşanan "zamanında ve şeffaf" bilgi paylaşımı eksikliği ve küresel koordinasyon sorunlarına dikkat çekti. Bu durumun, dünyayı yeni bir salgına karşı savunmasız hale getirdiğini belirtti.

PANDEMİ ANLAŞMASI ÇAĞRISI

Salgınla mücadele sırasında kullanılan araçların ve önemli bilgilerin paylaşılmasını kolaylaştırmak için tüm ülkeleri "pandemi anlaşması" imzalamaya çağıran Ghebreyesus, mevcut sistemin boşluklarla dolu olduğunu ve hazırlıksızlık durumunda büyük hasarlar meydana gelebileceğini vurguladı.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, "Gördüğümüz kadarıyla, sistemimizde boşluklar var. Bir şey olursa, hazırlıklı olmadığımız için her şey olabilir. Ama biz buna anında müdahale edebilir ve böylece hasarı en aza indirebiliriz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler