Birleşik Krallık'taki E.Coli Salgını Ortasında Bilinmesi Gerekenler

Birleşik Krallık'taki E.Coli Salgını Ortasında Bilinmesi Gerekenler

E.coli bakterileri çevrede, gıdalarda, suda ve insanların ve hayvanların bağırsaklarında bulunur. Bazıları insanları hasta ederek ishal, İYE, zatürre ve diğer hastalıklara neden olabilir.

Son haberlere göre İngiltere’de acil durum seviyesinde E.coli hastalığı tespit edildi. Ülkede 200'den fazla E.coli bakterisi vakası bildirildikten sonra birçok dürüm, sandviç ve salatanın ihtiyati tedbir olarak geri çağrıldığını öne sürüldü.

BİRLEŞİK KRALLIK DİKEN ÜSTÜNDE

Birleşik Krallık şu anda E.coli vakaları tarafından kavruluyor. Bağımsız bir rapora göre, testler 25 Mayıs ile 4 Haziran arasında, vakaların çoğunun “ulusal olarak dağıtılmış” bir gıda maddesi/maddeleriyle bağlantılı olan tek bir salgının parçası olduğunu ortaya koydu. Aslında, 11 Haziran'a kadar vaka sayısı 211'e yükseldi; 160 vakanın yüzde 42'si hastanelere kabul edildi.

ekran-resmi-2024-06-19-23-09-47.png

E.COLİ NEDİR?

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre E.coli, çevrede, gıdalarda, suda ve insanların ve hayvanların bağırsaklarında bulunan bakterilerdir. Çoğu E. coli zararsızdır. Aslında sağlıklı olanları da bulunur. İnsanların bağırsak yolunu oluştururlar, yiyecekleri sindirmelerine, mikroplarla savaşmalarına, vitamin üretmelerine vb. yardımcı olurlar.

Bununla birlikte, bazı E. coli bakterileri insanları hasta ederek ishal, idrar yolu enfeksiyonları (UTI), sepsis, zatürree ve diğer hastalık ve enfeksiyonlara neden olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler