Martin Shkreli Kimdir? Kripto Piyasadında Neden Öne Çıkıyor?

Martin Shkreli Kimdir? Kripto Piyasadında Neden Öne Çıkıyor?

Martin Shkreli, kötü şöhretli bir ilaç endüstrisinin sahibi olarak biliniyor. Diğer yandan bu isim Trump tarafından piyasaya sürülen Trump Coin'in (DJT) yaratıcısı olduğunu iddia ettiği için tekrar ilgi odağı oldu.

Martin Shkreli, ilaç endüstrisine katılımı ve müteakip yasal sorunlarıyla tanınıyor. Önde gelen bir isim kripto ışığında yeniden ortaya çıktı. Son tartışmalar, eski Başkan Donald Trump tarafından sözde bir Solana meme coin olan Trump Coin'in (DJT) yaratılmasını çevreleyen iddialara uyuyor.

Dahası, içeriden öğrenenlerin ticaret iddiaları, Shkreli'yi şiddetle eleştiren toplulukla birlikte yağdı.

MARTİN SHKRELİ KİMDİR?

Martin Shkreli, menkul kıymet sahtekarlığı da dahil olmak üzere mali suçlar nedeniyle altı yıldan fazla bir süre federal hapishanede yattı. Şimdi, ABD başkan adayı Donald Trump'ın oğlu Barron Trump ile bağlantılı olduğu iddia edilen Solana merkezli bir meme coin olan DJT ile iddia edilen bağları hakkında yeni bir tartışma dalgası başlattı.

2022'de hapishaneden yeni çıkan Shkreli, sosyal medya platformlarındaki varlığına devam etmek için hiç zaman kaybetmedi. Ayrıca, DJT'nin yaratılmasındaki rolünü iddia etti. Bir X Spaces oturumu sırasında, DJT meme coin'i piyasaya sürmek için Barron Trump ile bir işbirliği önerdi.

Shkreli, "DJT'yi geliştirmek için Barron Trump ile işbirliği yaptığıma dair 1.000'den fazla kanıtım var" açıklamasını yaptı. Andrew Tate'in DJT jetonlarına olan ilgisini ifade ettiği ve Barron Trump'ın projeye katılımını daha da ima ettiği etkileşimleri gösterdiği iddia edilen ekran görüntüleri sağladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler