İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili Suat Sarı İstifa Etti

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili Suat Sarı İstifa Etti

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili Suat Sarı, göreve gelmesinin ardından sadece 2 ay sonra istifa etti. Aday belirleme sürecindeki değer eksikliğini vurgulayarak, "Cesurlar Hareketi"nin sekteye uğradığını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde İYİ Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapmakta olan Suat Sarı, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Suat Sarı'nın istifası, daha önce İbrahim Özkan'ın istifasının ardından gelmişti. İşte detaylar...

İYİ PARTİ İBB GRUP BAŞKANVEKİLİ SUAT SARI, 2 AY SONRA İSTİFA ETTİ

Suat Sarı, İbrahim Özkan'ın aralık ayında istifası sonrasında partisi tarafından İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili görevine atanmıştı. Ancak Sarı, göreve başladıktan sadece 2 ay sonra istifa kararı aldı.

"ADAY BELİRLEME SÜRECİNDE İYİ PARTİ'NİN DEĞERLERİNE AYKIRI DAVRANILDI"

Suat Sarı, istifasını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Aday belirleme süreci hakkında, 'eğitim ve liyakat' gibi değerlerin eksik olduğunu vurgulayan Sarı, İYİ Parti'nin değerlerine uygun olmayan yöntemlerin kullanıldığını belirtti.

"CESURLAR HAREKETİ SEKTEYE UĞRADI"

İstifasını açıklayan Sarı, "Cesurlar Hareketi"nin sekteye uğradığını ifade ederek, İYİ Parti çatısı altında ülke ve millete faydalı olamayacağını düşündüğü için istifa ettiğini belirtti.

Suat Sarı, İYİ Parti'ye ve Türk milletine hizmet etme azmiyle hareket edeceğini vurgulayarak, İYİ Parti'nin değerli üyelerine teşekkür etti.

İYİ Parti'den istafa ettiğini duyuran Suat Sarı, istifa açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"2017 yılında Genel Başkan Sn. Meral AKŞENER'in önderliğinde "cesur yürekli" arkadaşlarımla büyük hedeflerle yola çıktık. Kurucu İstanbul İl Bşk. Yrd. olarak çıktığım bu yolda amacımız; Türk yurdunu, Türk milliyetçilerinin yönetim kabiliyeti ile üreten, adil, özgür, bağımsız bir kurumsal sisteme dönüştürmekti...

Bu hedefimize ulaşmak için bugüne kadar gerek parti yönetiminde bulunan, gerekse Kağıthane Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olan yol arkadaşlarım ile çok çalıştık. Parti disiplinine bağlı kalarak, ülkemize ve milletimize katkı sağlayan büyük başarılara imza attık.

10 yıl İBB'de yönetici bürokrat, 25 yıl özel sektör üst düzey yöneticilik tecrübelerimin yanısıra, İBB'de Meclis üyesi olarak Partimin grup sözcülüğü ve grup başkan vekilliği görevlerinde bulundum. Meclis üyeliğim sürecinde sürekli üreterek, onlarca kez önergeler vererek, komisyonlarda oluşturduğum raporları İBB kürsülerinden ve yazılı, görsel medyada partim adına paylaşmaya çalıştım.

Çalışmalarımda en büyük desteğim, kamu ve özel sektördeki tecrübelerim ile liyakatım olmuştur. Bundan, bir Türk milliyetçisi, Türk vatandaşı ve her şeyden önce büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir evladı olarak son derece mutlu ve gururluyum...

"ADAY BELİRLEME YÖNTEMLERİ, İYİ PARTİ DEĞERLERİNE AYKIRI"

Ancak; gelinen noktada eğitim, liyakat gibi kamuoyunda sürekli dile getirilen çok değerli kavramların partimizde pek de geçerli olmadığını gördüm. Gerek milletvekilliği temayül yoklamalarında ve gerekse 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel yönetim seçimlerinde gösterilecek adayların belirleme yönteminin, İyi Parti değerleri, ilkeleri ve politikalarına aykırı olduğuna tanık oldum. Sonuçta, dar bir çevrenin uyguladığı bu yanlış politikalar ve sonrasında alınan kararlar ile binlerce "Cesur Yüreğin" istifası ile karşı karşıya kaldık.

"CESURLAR HAREKETİ SEKTEYE UĞRADI"

İşte tam da burada "Cesurlar Hareketi" sekteye uğramıştır. Bu nedenle bu çatı altında ülkeme ve milletime faydalı olamayacağımı anladığım için İyi Parti üyeliği ve İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekiliğinden istifa ediyorum. Büyük Türk milletine her zamanki azim ve inanmışlıkla hizmet etmeye devam edeceğim. İyi Parti'nin iyi insanlarına çok teşekkür ederim. Ne mutlu Türküm diyene"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler