Hüda-Par Milletvekilleri Mecliste Yemin Etti mi?

Hüda-Par Milletvekilleri Mecliste Yemin Etti mi?

14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçiminde alınan oylar doğrultusunda Hüda-Par’dan 4 milletvekili meclise girmişti. Bugün yapılan yemin töreninde neler oldu? Hüda-Par milletvekilleri yemin etti mi?

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 1. Turunda Hüda-Par AKP listelerinde 4 ismi milletvekili olarak meclise girdi. Seçim döneminde yapılan röportajda “Bana göre Hizbullah bir terör örgütü değildir” diyen Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu aday olmuştu. İstanbul 3. Bölge 4. Sıradan aday olan Yapıcıoğlu, milletvekili  olarak meclise girmişti. Meclise giren diğer Hüda-Par’lı milletvekilleri ise Gaziantep 6. Sıradan partinin genel sekreteri olan Şehzade Demir oldu. Diğer milletvekilleri ise Batman 2. Sıradan Parti sözcüsü olan Serkan Ramanlı, Mersin 4. Sıra aday olan Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç olmuştu.

‘YEMİN METNİ DEĞİŞMELİ’ DİYEN VEKİL YEMİN ETTİ!

Hür Deva Partisi (Hüda-Par) 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekili seçimlerinde AKP listelerinde 4 milletvekili meclise girmişti. TBMM'de yapılan yemin töreninde 4 Hüda-Par'lı vekilde yemin etti!

Hüda-Par’ın Batman’da milletvekili seçilen sözcüsü Serkan Ramanlı ise kendisine sorulan “Yemin metnini okuyacak mısınız” sorusuna, “Yemin metni zaten okunur. Orada bir ayrım yok. Ama şunu sorarsanız ben şöyle yanıt veririm. O yemin metni doğru bir metin mi? Bana göre değil” demişti.

Hüda-Par’lılar Nasıl Yemin Etti?

Bugün yapılan 28. Milletvekili ant içme töreninde Hüda-Par’lı vekillerin ant içip içmeyeceği merak konusu oldu. TBMM’de yapılan milletvekili ant içme töreninde alfabetik sıraya göre yemin edildi. Hüda-Par’ın AKP listelerinde 4 vekili meclise sokması ile bugün yapılan milletvekili yemin töreninde Hüda-Par’lı 4 vekil de yemin etti. Milletvekili seçimlerine AKP listesinden giren Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Batman milletvekili Serkan Ramadanlı, kürsüye çıkarak TBMM’de yemin etti. Yemin iddialarıyla gündemde olan parti kaynakları ise bu söylemleri reddetmişti. Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise, “Milletvekili yeminini elbette okuyacağız. Herhangi bir ekleme veya çıkarma yapma gibi bir düşüncemiz yok, böyle bir şey mümkün de değil. Milletimize en iyi şekilde hizmet etmek için buraya geldik, şov yapmaya gelmedik” demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler