TBMM'de Yemin Töreni Yapıldı! 28. Dönem Milletvekilleri Meclis'te Yemin Etti!

TBMM'de Yemin Töreni Yapıldı! 28. Dönem Milletvekilleri Meclis'te Yemin Etti!

Bugün TBMM 28. Dönem Milletvekili ant içme töreni başladı. Yemin töreni için TBMM Genel Kurulu toplandı. En yaşlı üye olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Genel Kurulu’nu yönetti. İşte haberin detayları…

Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, TBMM’nin en yaşlı üyesi olduğu için geçici başkan oldu. Devlet Bahçeli meclis’te ki yeni Yasama Dönemi için ilk konuşmayı yaptı. “Hiç kuşku yoktur ki Türk Milleti’nin irade ve istiklal özlemiyle karılmıştır. Milletimizin egemenlik vesayet ve velayeti birdir, tektir, eşi benzeri olmadığı gibi müteakip ve müstevit bir güce göz yumulması da söz konusu olamayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1 Mart 1923 Nisan tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1.Dönem açılış konuşmasında aynen şöyle demişti ‘Millet önünde onun hak ettiği bağımsızlığı önünde onun layık olduğu gelişme ve yenilenme arzusu önünde her kuvvet, ancak milletin irade ve amaçlarına uyulmak şartı ile yaşayabilir.

 Milletin irade ve amaçlarına uymayanları talihi hüsrandır, çökmedir. Bilinmelidir ki herkesin ortak paydası Türkiye’dir. Türk Milleti’nin aziz varlığı bu çatı altında görev alan siz muhterem arkadaşlarıma tevdi ve tevzi edilen vekalet vazifesi tarih huzurunda omuz omuza daha dik ve büyük işler yapmamızın istikrarlı şevkine şuur aşılamaktır. Müstesna gücümüzü birlik, beraberlik, kardeşlik, mutabakat ve dayanışma tahkim edileceği kanaatimi bilhassa sizlerle paylaşmayı zaruri adlediyorum” dedi.

ŞENTOP, BAHÇELİ'YE DEVRETTİ

Devir teslim töreninde  TBMM Başkanı Mustafa Şentop TBMM’deki en yaşlı üye olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye görevi devretti. Şentop, devir teslim töreninde “Büyük zorluklar yaşadık. Şubat ayında yaşamış olduğumuz acı depremde TBMM'nin üstün gayretlerle çalıştığını söylemek isterim. Bütün milletvekili arkadaşlarımıza ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim." dedi. Bahçeli ise devir teslim töreninde “Bu görevi devralmaktan onur duyuyorum. Milletimiz için hayırlı olur.” ifadelerini kullandı.

 ERDOĞAN TÖRENİ LOCADAN İZLEDİ

Genel Kurul’daki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da katıldı. Resmi törenle karşılanan Erdoğan, töreni Locadan izledi. Ant törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı. Erdoğan’ın genel kurulda locaya girdiği sırada CHP ve HDP Özgür Özel ve Selin Sayek Böke'nin ardından gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve arkasından Selin Sayek Böke, Özgür Özel de ayağa kalkmadı. Eski TBMM başkanı Mustafa Şentop ve AK Parti İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu ile birlikte locada oturdu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yemin törenine katılmayan isimler arasındaydı.Bahçeli, ilk milletvekili yeminini yapan kişi oldu. Meclisin yeni döneminin hayırlı olmasını dileyen Bahçeli, 2’nci turda seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da kutladı. Milletvekilleri ise alfabetik sıraya göre kürsüye çıkıp yemin ettiler. Sıra Ankara milletvekillerine geldiğinde ise saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sonrasında Erdoğan Genel Kurul’dan ayrıldı.

TBMM GENEL KURUL’DA MİLLETVEKİLİ YEMİNİ

Milletvekilleri tek tek alfabetik sıraya göre Anayasa’da yer alan “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.” diyerek yemin ettiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise locadan takip etti. Resmi törenle yarın karşılanacak olan Erdoğan, yarın yemin edecek. Ant içme töreninde olmayan milletvekilleri ise katılacakları ilk birleşimin başında yemin edecek. Ant içmekten imtina eden milletvekilleri ise milletvekili haklarından yararlanamayacak.

7b6f4db9a0b02cfdcebe14f15fdb9926.jpg

c757461ccf75b7590502b5afad09ba59.jpg

5ebc39f3a98af9fa5dc3b5290fc2fae9.jpg

6ea18dd229d2d306c4825b81539c491b.jpg

58b4036e6fb1995d58d0380ef31c429a.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler