Fahrettin Altun'dan Yunan Basınına Sert Tepki: "Dezenformasyon Kötüdür"

Fahrettin Altun'dan Yunan Basınına Sert Tepki: "Dezenformasyon Kötüdür"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin girişimiyle, "Türk sahil güvenliği, Kardak’taki Yunan balıkçıları tehdit etti" şeklindeki haberleri servis eden ANT1 televizyon kanalı, haberini düzeltmek zorunda kaldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yunan basınının iddiasıyla ilgili görüntülerin güncel olmadığını, 2020 yılında dijital mecralarda dolaşıma giren bir video olduğunu tespit ederek dezenformasyonun düzeltilmesini sağladı. İşte detaylar...

YUNANİSTAN'IN ANT1 KANALINDAN "YUNAN BALIKÇILARA TACİZ" YALANI

Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımına, "Dezenformasyon kötüdür" ifadesine yer vererek başladı. "Türkiye ile komşu Yunanistan arasındaki yakınlaşma sürecine zarar vermek amacıyla servis edilen manipülatif bir haberin bertaraf edilme sürecine dair önemli bir örnek vermek istiyorum." diyen Altun, şu açıklamalarda bulundu:

"Yunanistan'ın ANT1 televizyon kanalı, ana haber bülteninde bazı görüntüleri dayanak göstererek, 'Türkiye'nin Kardak'ta Yunan balıkçıları taciz ettiği' yönünde bir haber servis etti. Yunan kamuoyunu manipüle etmeye yönelik bu haber, sosyal medyada hızla yayılmaya başladı. Süreci takip eden İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yaptığı araştırma neticesinde görüntülerin 3 yıl öncesine ait olduğunu tespit etti.

Türk sahil güvenliği yetkilileriyle iletişime geçen uzmanlarımız, herhangi bir gerilimin söz konusu olmadığını doğruladı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, haberin dezenformasyon olduğunu Türkçe, İngilizce ve Yunanca olmak üzere 3 dilde duyurdu. ANT1 televizyonu, yalanlamanın ardından gelen tepkiler üzerine haberini düzeltmek zorunda kaldı. Sadece ülkemiz için değil, tüm insanlık adına hakikat mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz."

TEPKİLER ÜZERİNE ANT1 TELEVİZYON KANALI GERİ ADIM ATTI

ANT1 televizyon kanalı, haber bülteninde yer alan iddianın gerçeği yansıtmadığını belirterek, söz konusu videonun üç yıl öncesine ait olduğunu vurguladı. Kanal, bölgede herhangi bir gerilim olmadığını ve huzurun devam ettiğini aktardı.

YUNANİSTAN HÜKÜMET SÖZCÜSÜ DEZENFORMASYON GİRİŞİMİNİ DOĞRULADI

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis de konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, videonun üç yıl öncesine ait olduğunu teyit ederek, "Maalesef yeniden gündeme getirildi. Yeni bir olay yoktu ve sanırım resmi duyuruyla yalanlandı." dedi.

"BU YILKİ AVLAMA SEZONU SAKİN GEÇİYOR"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı: "Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Türk sahil güvenliği, Imia’daki Yunan balıkçıları tehdit etti' başlıklı haberler dezenformasyon içermektedir. Bahse konu olan Kardak (Imia) yakınlarında Türk Sahil Güvenliği ile Yunan balıkçılar arasında yaşanan gerginlik görüntülerinin güncel olmadığı ve 2020 yılında dijital mecralarda dolaşıma girdiği tespit edilmiştir. İddia edilenin aksine, bölgede herhangi bir gerilim söz konusu değildir. Kalimnos Kıyı Balıkçılığı Derneği de videonun önceki yıllara ait olduğunu ve bu yılki çipura avlama sezonunun sakin geçtiğini açıklamıştır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler