SSK ve BAĞ-KUR Emeklilerine Yeni Ek Zam Müjdesi!

SSK ve BAĞ-KUR Emeklilerine Yeni Ek Zam Müjdesi!

Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşanıyor. Emeklilere ek zam kararı, önümüzdeki hafta kabine toplantısında masaya yatırılacak.

AK Parti'nin SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için getirmek istediği ek zam hakkında merak edilen soru, zammın Ocak maaşlarına ne zaman yansıyacağı. Peki ek zamlar Ocak ayı maaşlarına yetişmezse durum ne olacak? İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK ve Bağ Kur emeklilerine yönelik ek zam konusunda çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Oranın belirlenmesinin yanı sıra bütçeyi de göz önüne almalıyız" ifadelerini kullandı.

Tüm bu çalışmalar, bütçe maliyetiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Emeklilere ek zam konusu, önümüzdeki hafta kabine toplantısında ele alınacak.

HEDEF, EK ZAMIN MECLİS'TE ONAYLANMASI

Asgari ücret artışının ardından işveren desteği için hazırlanan yasal düzenleme ise haftaya salı günü Meclis'e gelecek. AK Parti'nin amacı, emeklilere ek zammı da bu düzenlemenin bulunduğu torbaya ekleyerek mecliste onaylatmak ve yasalaştırmak.

EK ZAMLI ÖDEMELER OCAK AYINA YETİŞEBİLİR Mİ?

Dr. Öğretim Görevlisi Okan Güray Bülbül, "Meclis 16'sında açıldıktan sonra çok hızlı bir takvim işlese bile ödemelere Ocak ayı içinde yetişmeyeceğini tahmin ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

SSK emeklilerinin maaşı, meclisin açılmasından bir gün sonra yani 17 Ocak'ta hesaplara yatmaya başlıyor. Bu nedenle ek zam, ocak ayı maaşlarına yetişmeyebilir.

OCAK AYI FARKI ŞUBAT MAAŞINA YANSITILACAK

Dr. Bülbül, "Şubat maaş döneminde emekliler, zamlı maaşlarını ve Ocak ayındaki zamlarını alacaklar. Bu nedenle bir kayıp yaşanmayacak" dedi.

En çok merak edilen konulardan biri olan yüzde 37,57'lik zam oranının ne kadar artacağı da önemli bir soru. Ekonomi yönetimi, Temmuz'da açıklanacak 6 aylık enflasyona dikkat çekiyor.

Dr. Okan Güray Bülbül, "Temmuz'da memur emeklileri, SSK ve Bağ Kur emeklilerinden daha düşük zam alacaklar ve arada yaklaşık 5 puanlık bir fark olacak. Beklentim yüzde 40'ın üzerine çıkmayacağı, belki yüzde 42 civarında bir ek zammın gerçekleşeceği yönünde" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler