Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolünü İmzaladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolünü İmzaladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü imzalayarak TBMM'ye sevk etti. Ardından NATO Genel sekreteri ve ABD Dışişleri Bakanı açıklama yaptı.

İsveç'in NATO'ya katılım protokolü, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandı ve TBMM'ye sevk edildi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin attığı adımla, İsveç'i çok yakında NATO'ya kabul edeceğimizi umuyorum" ifadelerini kullandı. İşte haberin detayları...

İSVEÇ'İN NATO'YA KATILIM PROTOKOLÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARAFINDAN İMZALANDI!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, "İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilmiştir." ifadelerini kullandı. 

STOLTENBERG'DEN İSVEÇ AÇIKLAMASI GELDİ!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından konuya ilişkin açıklama geldi. Stoltenberg, "Türkiye'nin attığı adımla, İsveç'i çok yakında NATO'ya kabul edeceğimizi umuyorum." dedi. 

ABD'den gelen açıklamada ise, "İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün Meclis'e sevk edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz ve en kısa sürede Meclis'ten geçmesini bekliyoruz" ifadeleri yer aldı. 

TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDAKİ ENDİŞELERİNİ GEREKÇE GÖSTERMİŞTİ

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısına tepki olarak Finlandiya ve İsveç, geçtiğimiz yıl NATO üyeliği için başvuruda bulunmuş ve çoğu NATO üyesi ülke bu başvuruları hızla onaylarken Türkiye terörle mücadele konusundaki endişelerini gerekçe göstermiş ve İsveç'in NATO üyeliğini onaylamamıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler