Morgan Stanley, TCMB’nin Faiz Öngörüsünü Paylaştı

Morgan Stanley, TCMB’nin Faiz Öngörüsünü Paylaştı

Ekim ayının son haftasında Türkiye’de yeni bir kritik karar verilecek. Merkez Bankası, yeniden faiz için yönünü belli edecek. Amerikalı banka Morgan Stanley’de bir tahminde bulundu. İşte detaylar…

26 Ekim Perşembe günü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erken önderliğinde toplanacak olan kurul, nihai kararını açıklayacak.

Amerika’nın ünlü yatırım bankası ise Merkez Bankası’nın yeni faiz kararıyla ilgili tahminde bulundu. Hafta başında gelen açıklamaya göre nasıl bir hareket olacağı paylaşıldı.

MORGAN STANLEY’DEN FAİZ TAHMİNİ

Yeni ekonomi modeliyle beraber faiz politikası değişti. Son aylarda faiz artışı peş peşe ve agresif şekilde gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 500 puanın üzerinde faiz artışıyla piyasayı sürekli baskılamaya çalışıyor.

Morgan Stanley yayınladığı raporda faiz beklentisini duyurdu. Amerikalı yatırım bankası şunları aktardı;

TCMB’nin kısa vadeli hedeflerinde önemli bir yukarı yönlü revizyon yapacağına inanıyoruz. Enflasyon tahminlerini 2 Kasım’da açıklayacağı yeni Enflasyon Raporu’nda paylaşacak. Kasım ayında da faiz artışı bekliyoruz. Daha sonrasında ise agresif artışa ara vereceğini düşünüyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler