Spor Yazarları Fenerbahçe-Hatayspor Maçını Değerlendirdi

Spor Yazarları Fenerbahçe-Hatayspor Maçını Değerlendirdi

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Hatayspor'u konuk etti. Sarı lacivertliler 4-2'lik galibiyetle 3 puanı hanesine yazdırdı. Spor yazarları Fenerbahçe-Hatayspor maçını değerlendirdi. İşte haberin detayları...

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Hatayspor'u konuk etti. Sarı lacivertliler 4-2'lik galibiyetle 3 puanı hanesine yazdırdı. Spor yazarları Fenerbahçe-Hatayspor maçını değerlendirdi. 

GÜRCAN BİLGİÇ: PASLARLA ÖRDÜLER SAHAYI 

''Bu maç öncesinde yenilgisiz üç takım vardı Süper lig'de... Sonrasında iki takım kaldı. Kadıköy Gecesi'nde Fenerbahçe her rakibine olduğu gibi  Hatayspor'a da "kazanamazsın" duygusunu ilk dakikada verdi, 7'de de gol oldu zaten. Ardından baskıyı devam ettirip, paslarla ördüler sahayı.

Örgünün hızı, Hataoyuncularında karar opsiyonunu erteledi sürekli. Hatalı kararlar verdiler, gol yediler. Ofsayta takılan penaltıyla birlikte Fenerbahçe'nin de hızı kesildi, tribünlerin de. "Nasıl olsa kazandık" havası, oyunu erteledi sanki. Bu havaya aldanmayan Fred vardı sadece. Nitekim üçüncü golün baskısını da yaptı, pasını da verdi Dzeko'ya.''

EMRE BOL: FENERBAHÇE GERÇEKTEN ÇOK BAŞKA 

''Bu Fenerbahçe gerçekten çok başka! Rakip olarak hangi oyunu oynarsan oyna, seni yenecek sistemi anında uyguluyor. Oyunu kendi sahanda kabul etsen; presle seni bayıltıp golü buluyor. Yok ben yeke yek oynayacağım dersen inan bir araba gol yersin! Hatayspor ligimizin en genç takımı. Kadrosunda ülkesinin milli takımlarında oynayan futbolcular var.

Enerjik, çok koşan, mücadeleci bir takım. Ama özellikle 3. bölgesi "yaşlı" denilen Fenerbahçe, genç Hatayspor'a nefes aldırmadı. Bakıyorum da; geriden oyun kurma merakı yeni nesil teknik direktörlerde çok fazla tercih ediliyor. Oysa oyuncunun kalibresi oyunu belirler.

Her hafta Fenerbahçe'nin en az 1 penaltısı verilmiyor. Şu anda verilecek penaltıya ihtiyaç yok ama bir gün illaki olacak. Hiçbir hakemin Fenerbahçe'nin atacağı ekstra gole engel olmaya hakkı yok. Lig şampiyonluğu belki de atılan- yenilen gole kalacak.''

UĞUR MELEKE: TÜM CEPHELERDE NAMAĞLUPLAR

''G.Saray’la Fenerbahçe’nin bu sezon kurdukları pahalı ve derin kadrolar, ligde toplamda 18 müsabakada yalnızca 2 puan yitirdi. Tüm cephelerde namağluplar ki Avrupa’nın top 10 liginde buna benzer bir ikili istatistik yok.

Özellikle ilk devrelerde büyük bir dominasyon kurdular. Ligde oynadıkları 18 ilk yarının (yani 810 dakikanın) toplam skoru 21’e 2... Maçın erken kopmasında başrole Fenerbahçe’nin dinamik orta üçlüsü İsmail-Fred-Szymanski’yi koymak gerek.

Fenerbahçe’nin tamamlayamadığı hücumlarda öyle çabuk reaksiyon verdiler ki, Hatay ilk devreyi şut atamadan ve rakip ceza alanına giremeden bitirdi. Ancak bununla da yetinmiyorlar, ofansta da canlılar: Dün Szymanski ve İsmail ikişer, Fred de bir golün içindeydiler."

ERCAN GÜVEN: FENERBAHÇE GÖKDELENİ 

''Mütevazı futbol mahallemizde büyük maliyetle projelenen, sezon başı temeli atılan, milyonların gururla izlediği “Fenerbahçe Gökdeleni”, işinin ehli “mühendisleri”, maharetli “ustaları” ile müthiş bir tempoya ulaştı, neredeyse “haftada iki kat çıkarak” kendi rekorunu kırdı.

Golden daha önemlisi müthiş bir dayanışma olmasıydı Fenerbahçe’de… Resmen serbest vuruşu ona bırakarak İrfan Can’ı kazanmak, moralini düzeltmek istedi arkadaşları. Dördüncü golden sonra İsmail Kartal da son dakikaları milli maçlarda güzel oynayan Samet’i onurlandırmaya, sakatlıkları geçenlere ve kenarda bekleyenlere dakika ile moral vermeye ayırdı.

Fenerbahçe maçı bitirince Aabid’in golü 90+4’te geldi ama skor yine netti. Mütevazı futbol mahallemizde ezeli rakibiyle birlikte giriştikleri “ikiz kuleler” için amansız yarıştaki Fenerbahçe, an itibarıyla bir kat önde."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler