Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi CHP'den Ayrıldı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi CHP'den Ayrıldı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP'den istifa ettiğini açıkladı. İlgezdi, CHP'nin son kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenlerin partiden tasfiye edildiğini belirtti.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa etti. İlgezdi, partisinin içindeki tasfiyelere tepki göstererek, 40 yıllık partili geçmişine vurgu yaparak istifa ettiğini açıkladı. CHP Sözcüsü, konuyla ilgili bilgi almadıklarını belirtti. İşte detaylar...

"KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEYENLER TEK TEK TASFİYE EDİLİYOR"

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP'den istifa ettiğini duyurdu. İlgezdi, yaptığı açıklamada, "CHP'nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tek tek partimizden tasfiye ediliyor. Partimizin değeri bu şekilde harcanamaz. 40 yıl boyunca mensubu olduğum partiden gurur duydum, ancak yaşananlar beni derinden üzdü. Bu nedenle partimden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

"PARTİMİN DEĞERLERİ HARCANIYOR, GÖNLÜM RAZI DEĞİL"

Ataşehir Belediye Başkanı sosyal medya üzerinden yaptığı istifa duyurusunda, CHP'nin içinde yaşanan tasfiyelere dikkat çekti. Kılıçdaroğlu'na destek veren isimlerin partiden uzaklaştırıldığını vurgulayan İlgezdi, bu durumun partinin değerine zarar verdiğini ifade etti. 40 yıllık bir partili olarak, partisinin değerlerinin hoyratça harcanmasına gönlünün razı olmadığını belirterek istifasını açıkladı.

YEREL SEÇİM ÖNCESİ SÜPRİZ İSTİFA

Türkiye'nin 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere odaklandığı bir dönemde, CHP'de aday belirleme çalışmaları devam ederken gelen bu istifa sürpriz niteliğinde oldu. Battal İlgezdi'nin istifası, CHP'nin iç dinamikleri ve seçim stratejileri üzerinde etkiler yaratabilir.

CHP SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL: "BİLGİMİZ YOKTU"

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel ise İlgezdi'nin istifasıyla ilgili olarak kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını ifade etti. Bu ayrılığın partinin genel politikalarına olan uyumu ve seçim sürecine etkisi merak konusu oldu. İlgezdi'nin istifası, CHP içindeki dengeleri ve gelecek adımları konusunda spekülasyonlara neden olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler