Antalya Milletvekili Seçim Sonuçları- 2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Antalya Milletvekili Seçim Sonucu

Antalya Milletvekili Seçim Sonuçları- 2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Antalya Milletvekili Seçim Sonucu

Vatandaşlar 14 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçim sonuçlarına odaklandı. 2023 genel seçiminde Antalya’da sandığa giden vatandaşların oyları ile kaç milletvekili hangi partiden çıktı? İşte haberin detayları…

Antalya’da sandığa giden vatandaşlar seçim sonuçlarını yakından takip ediyor. İlçe ilçe seçim sonuçları ise şöyle…

ANTALYA ‘DA SEÇİM SONUÇLARI!

Antalya’da oy veren vatandaşların merak ettiği seçim sonuçlarında milletvekili Antalya genelinde açılan sandık sayısı ise 5529 olarak gözüküyor. Geçerli sayılan oy oranı %98.31, geçersiz oylar ise 1.61 olarak belirlendi. Milletvekili seçimlerinde Antalya’da CHP %32.42 oy oranı ile kazanırken Cumhurbaşkanı adaylığında ise Kemal Kılıçdaroğlu %53.13 oranı ile ilk sırada yerini aldı. Antalya da kazandığı düşünülen CHP Milletvekili sayısı 6 olarak belirlendi. CHP çıkardığı genel milletvekili sayısı 169 olarak biliniyor. Antalya’da genel olarak kazanan milletvekili sayısı ise 17 olarak belirlendi. Açılan sandıklarda sayılan oy oranına göre CHP’den 6, Ak Parti’den 6, İYİ Parti 2, MHP 2, Yeşil Sol Parti'den ise 1 aday çıktığı yönünde.

ANTALYA HANGİ MİLLETVEKİLLERİNİ ÇIKARDI?

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde kesin olmayan bilgiye göre kazanan milletvekilleri ise şu şekilde...CHP: Serap Yazıcı Özbudun, Şerafettin Kılıç, Cavit Arı, Aliye Coşar, Mustafa Erdem, Sururi Çorabatır. İYİ Parti: Uğur Poyraz, Aykut Kaya. Ak Parti: Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Köse, Tuba Vural Çolak, Kemal Çelik, Atay Uslu, İbrahim Ethem Taş. MHP: Abdurrahman Başkan, Hilmi Durgun. Yeşil Sol Parti: Hakkı Saruhan Oluç.

MİLLETVEKİLLERİ VE ADAY SIRASI

Kesin olmayan sonuçlara göre CHP 6, İYİ Parti 2, Ak Parti 6, MHP 2 Aday çıkarırken Yeşil Sol Parti ise 1 aday çıkardı. Çıkarılan Milletvekili adayları ise şöyle

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

CHP Milletvekilleri arasında kazanan isimlerden Sururi Çorabatır kimdir? CHP 1. Sıra Vekil adayı olarak katılmıştı. CHP’nin Antalya’da çıkardığı milletvekili adayları arasında yer alan Serap Yazıcı Özbudun kimdir? CHP’nin Antalya’da 6. Sırada gösterdiği vekil adayı olarak biliniyor. CHP'nin 2. Sıra Milletvekili adayı olarak belirlenen Antalya vekil adayı Cavit Arı kimdir? Antalya Milletvekili 2. Sıra vekili olarak aday olan isimler arasında bulunuyor. Antalya'da milletvekili olarak aday gödterilen Şerafettin Kılıç, CHP 5. Sıra Milletvekili adayları arasında yer aldı. Antalya'dan aday gösterilen vekil Şerefettin Kılıç kimdir? CHP'nin milletvekili olarak çıkardığı Aliye Coşar ise Antalya’da 3. Sıra Milletvekili adayı olarak biliniyor. Antalya'dan çıkarılan milletvekili adayı Aliye Coşar Kimdir? Mustafa Erdem, Antalya’da CHP’nin çıkardığı 4. Sıra Milletvekili adayı. Mustafa Erdem Kimdir? 

İYİ PARTİ

Uğur Poyraz, İYİ Parti’nin ilk sırada aday gösterdiği milletvekili adayı oldu. İYİ Parti'den çıkarılan aday Uğur Poyraz kimdir? Aykut Kaya, Antalya’da İYİ Parti vekil adayı olarak gösterilen isimler arasında. 2.Sırada vekil olarak gösterilen ve iş insanı  Aykut Kaya kimdir? 

AK PARTİ

Mevlüt Çavuşoğlu Ak Parti’den Antalya 1. Sıra vekili oldu. Ak Parti'den vekil olarak gösterilen ve T.C. Dış İşleri Bakanı olarak bilinen Mevlüt Çavuşoğlu kimdir?  Ak Parti’den 2.sıra vekil adayı olan Mustafa Köse, vekil adayı oldu. Antalya Ak Parti milletvekili adayı ve avukat ve siyasetçi Mustafa Köse Kimdir? Tuba Vural Çokal, Ak Parti’nin Antalya’dan 3. Sıra aday gösterilen vekili oldu. Ak Parti'den milletvekili adayı gösterilen ve 2018'den beri TBMM üyesi olan Tuba Vural Çokal kimdir? Antalya'dan Ak Parti vekil adayı olarak gösterilen Kemal Çelik ise Antalya’da 4. Sıra  gösterilen vekil oldu.  Kemal Çelik kimdir? Ak Parti Antalya 5. Sıra vekil adayı olarak çıkarılan Türk siyasetçi ve bürokrat Atay Uslu kimdir? İbrahim Ethem Taş, Ak Parti Antalya 6. Vekil adayı olarak biliniyor. Milletvekili olarak aday gösterilen İbrahim Ethem Taş kimdir?

MHP

Abdurrahman Başkan, MHP Antalya vekil adayı olarak milletvekili seçimlerinde yerini alan isimler arasında. Abdurrahman Başkan kimdir? Antalya'da MHP'nin milletvekili olarak çıkarmak istediği Hilmi Durgun, vekil adayı olarak yerini aldı. Antalya'dan aday gösterilen MHP'nin merak edilen vekil adayı Hilmi Durgun kimdir? 

YEŞİL SOL PARTİ

Yeşil Sol Partiden vekil gösterilen Hilmi Saruhan Oluç kimdir?

ANTALYA’DA HANGİ İLÇEDEN HANGİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI? İLÇE İLÇE KAZANAN PARTİLER!

14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerde oylama sonucu açılan sandıklar sonucu ilçe ilçe kazanan parti ve milletvekilleri şöyle

Akseki: Erdoğan (%56.24),

Aksu: Kılıçdaroğlu (%46.31),

Alanya: Kılıçdaroğlu (%48.65),

Demre: Erdoğan (%47.81),

Döşemealtı: Kılıçdaroğlu (%48.12),

Elmalı: Erdoğan (%50.78),

Finike: Erdoğan (%46.84),

Gazipaşa: Kılıçdaroğlu (52.49),

Gündoğmuş: Erdoğan (%52.02),

İbradi: Kılıçdaroğlu (%49.52),

Kaş: Kılıçdaroğlu (%52.43),

Kemer: Kılıçdaroğlu (%53.13),

Kepez: Kılıçdaroğlu (%49.12),

Konyaaltı: Kılıçdaroğlu (%69.25),

Korkuteli: Erdoğan (%54.12),

Kumluca: Erdoğan (%49.60),

Manavgat: Kılıçdaroğlu (%48.12),

Muratpaşa: Kılıçdaroğlu (%64.12),

Serik: Kılıçdaroğlu (%50.30)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler