CHP Antalya Milletvekili Adayı Serap Yazıcı Özbudun Kimdir?

CHP Antalya Milletvekili Adayı Serap Yazıcı Özbudun Kimdir?

CHP milletvekili adayı Serap Yazıcı Özbudun oldu. Peki CHP Milletvekili adayı Serap Yazıcı Özbudun Kimdir? Serap Yazıcı Özbudun kaç yaşında ve nereli? Serap Yazıcı Özbudun hangi partiden milletvekili adayı oldu?

CHP Antalya 6. sıra milletvekili adayı Serap Yazıcı Özbudun aslında Gelecek Partili bir siyasetçi, ancak Millet İttifakı adayı olarak CHP listelerinden seçime giriyor. Serap Yazıcı Özbudun, 1962 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Kendisi anayasa hukukçusu bir profesör ve akademisyen.  Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. On üç yaşında geçirdiği ve annesinin hayatını kaybettiği trafik kazasında, görme yetisini yitirdi. Engelli milletvekili adaylarından biri.

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYI SERAP YAZICI ÖZBUDUN KİMDİR?

Daha önce çeşitli üniversitelerde anayasa hukuku derslerine girdi. 1 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşen Gelecek Partisi 1. Olağan Kongresi'nde Gelecek Partisi'ne katıldı. “Demokratikleşme Sürecinde Türkiye” ve “Yeni Bir Anayasa Hazırlığı ve Türkiye: Seçkincilikten Toplum Sözleşmesine” başlıklı çalışmalarıyla profesör unvanını kazandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler