Ankara’da Yarın Barzani ve Erdoğan Arasında Kritik Zirve

Ankara’da Yarın Barzani ve Erdoğan Arasında Kritik Zirve

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, yarın Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek. Bu kritik görüşmede, hangi konuların masaya yatırılması ve bölgesel ilişkilerin nasıl ele alınması planlanıyor? İşte detaylar...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, yarın Ankara'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu kritik görüşmede hangi konuları masaya yatırılacağı merak ediliyor.

HANGİ KONULARIN MASAYA YATIRILMASI VE BÖLGESEL İLİŞKİLERİN NASIL ELE ALINMASI PLANLANIYOR? 

IKBY Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Barzani’nin sabah saatlerinde Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceği bildirildi. Görüşmenin ana gündemi, Türkiye ile Irak ve IKBY arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi üzerine olacak.

Barzani ile Erdoğan'ın, bölgedeki son gelişmeler ile iki tarafı da yakından ilgilendiren konular üzerinde fikir alışverişinde bulunmaları bekleniyor. Uzun süredir güvenlik, enerji ve ticaret ekseninde ilerleyen Türkiye-IKBY ilişkilerinde, görüşmenin ana başlıklarından biri PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki varlığı olacak.

Barzani, Yarın Ankara'da Erdoğan ile Görüşecek

Yapılan resmi açıklamaya göre, Neçirvan Barzani'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede, Türkiye ile Irak ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik karşılıklı fikir alışverişinde bulunulacak. Ayrıca, iki liderin bölgedeki güncel gelişmelerin yanı sıra her iki tarafı ilgilendiren çeşitli meseleleri değerlendirecekleri ifade edildi.

Türkiye ile IKBY arasındaki ilişkiler, uzun yıllardır güvenlik, enerji ve ticaret ekseninde şekilleniyor. Ancak görüşmenin ana gündem maddelerinden biri, PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki varlığı olacak. Türkiye, PKK'ya karşı sınır ötesi operasyonlarında IKBY'nin sağladığı desteğe büyük önem atfediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler