Malatya'da Korkutan Deprem: Rize'de de Hissedildi

Malatya'da Korkutan Deprem: Rize'de de Hissedildi

16 Ekim 2024'te Malatya'nın Kale ilçesi merkezli meydana geldi. Gerçekleşene depremde can kaybı oldu mu? İşte haberin detayları...

16 Ekim 2024 - Malatya’nın Kale ilçesi merkezli meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, geniş bir alanda etkisini gösterdi ve Rize'de de hissedildi.

AFAD AÇIKLADI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) resmi verilerine göre, deprem saat 10.46'da, yerin 10,07 kilometre derinliğinde meydana geldi. Malatya başta olmak üzere çevre illerde de paniğe neden olan sarsıntı, Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan Rize'de de hissedildi.

Malatya ve Adıyaman'da deprem: Pütürge ve Çelikhan sallandı

Şu ana kadar can kaybı ya da büyük çaplı hasar hakkında net bir bilgi paylaşılmamış olsa da, ekipler bölgede hasar tespiti ve güvenlik incelemelerine devam ediyor. Deprem sonrası vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, uzmanlar artçı sarsıntılara karşı uyarılarda bulundu.

Depremi hisseden Rizeliler sosyal medya üzerinden yaşadıkları anları paylaşırken, sarsıntının bölgedeki etkisi dikkat çekti. Yetkililer, vatandaşlardan tedbiri elden bırakmamalarını ve resmi açıklamaları takip etmelerini önerdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler