AK Parti'nin İstanbul Adayı Murat Kurum Oldu!

AK Parti'nin İstanbul Adayı Murat Kurum Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye adayını açıkladı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "İstanbul muradına kavuşacak." ifadesini kullandı. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Murat Kurum olduğunu duyurdu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

31 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti'de aday belirleme süreci devam ediyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, partisinin 11 büyükşehir ve 15 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum olduğu belirtildi.

MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum, 1976 yılında Giresun'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun olduktan sonra kamu sektöründe çeşitli görevlerde bulundu.

Siyasi kariyerine Adalet ve Kalkınma Partisi'nin çeşitli teşkilatlarında aktif olarak yer alarak başladı. Murat Kurum, AK Parti'de Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendikten sonra, partisinin milletvekili adayı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girdi.

Kurum, siyasi kariyerinin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi önemli görevlerde de bulundu. Bakanlık görevinde, kentsel dönüşüm, çevre politikaları ve şehir planlaması gibi konularda etkin rol oynadı.

2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak görev yapmıştır.

2003 Bingöl'de yaşanan depremde şantiye şefliği yaptı. 2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevini üstlenen Kurum, 2009-2012 yılları arasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda uzmanlık görevlerini yerine getirdi.

Aynı dönemde İstanbul içinde 100, Türkiye'nin çeşitli illerinde ise 25'in üzerinde şantiyenin sorumluluğunu üstlenerek etkin bir rol oynamıştır.

2009 yılından itibaren T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlük görevini üstlendi.

Siyasete adım atmadan önce inşaat sektöründe önemli görevler üstlenen Kurum, siyasete geçiş yapmıştır. 2018'de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanmıştır.

Kurum, görevi süresince ülkenin 81 iline 450'yi aşkın ziyaret gerçekleştirmiş ve kentsel dönüşümlerden, sosyal konutlara kadar birçok alanda yerinde kararlar alarak önemli adımlar atmıştır. Bu süreçte meydan düzenlemeleri gibi şehir planlaması konularına da aktif olarak rol oynamıştır.

Bakanlık görevi süresince TOKİ ile birçok sosyal konut kampanyasını hazırlamıştır. Murat Kurum, 2023 seçimlerinden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini Mehmet Özhaseki'ye devrederek yeni bir döneme geçti.

Bakanlık görevinden ayrıldıktan sonra TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak aktif bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir. Bugün itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak gösterilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler