TBYD Başkanı Erol Dündar Duyurdu: Biraya Yüzde 35 Zam!

TBYD Başkanı Erol Dündar Duyurdu: Biraya Yüzde 35 Zam!

Yeni yılın başlamasıyla birlikte zam haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak bira fiyatlarına yapılan zamı, Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar sosyal medya üzerinden duyurdu.

Yeni yılla birlikte birçok üründe yapılan fiyat artışlarına alkole ve sigaraya da zam eklendi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bir bira markasının yeni zamlı fiyat listesini paylaştı.

Yapılan güncelleme ile 45 TL'den satılan 50'lik biraların yeni fiyatı 60 TL olarak belirlendi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Efes grubuna ait biralara yüzde 35 oranında zam yapıldığını duyurdu. 

2024 BİRA FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammının ardından içki, sigara ve akaryakıt gibi birçok kalemde fiyat artışları devam ediyor. Son zam haberi, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) altı aylık enflasyon verileri açıklamasının ardından geldi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar'ın Twitter'dan paylaştığı listeye göre, 45 liradan satılan 50'lik biraların yeni fiyatı 60 lira oldu. Bu zam, en fazla tüketilen alkollü içeceklerden biri olan biranın fiyatında önemli bir artışı beraberinde getirdi.

GÜNCEL BİRA FİYATLARI

Zamların etkisiyle birçok bira markasının fiyatları güncellendi. Listeye göre, Efes Pilsen kutu ve şişe 60 lira, Efes Malt kutu ve şişe ise 56 lira oldu. Efes Özel Seri'nin kutusu 63 lira, şişesi 65 lira seviyesine yükseldi.

Bomonti Filtresiz 65 lira, Varım kutu 48 lira, Miller kutu ve şişe 70 lira, Bud kutu ve şişe 70 lira, Becks’in kutusu 63 lira, şişesi ise 65 lira olarak güncellendi. Amsterdam markasının kutu ve şişesi ise 95 lira oldu.

2024-01-07-bira-zam-728x1024.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler