Hakan Ural'a Önce Gözaltı Kararı Verildi Sonra Kaldırıldı

Hakan Ural'a Önce Gözaltı Kararı Verildi Sonra Kaldırıldı

Oyuncu Hakan Ural'a hakaret suçlamasıyla yapılan gözaltı kararı, Emniyet ve Savcılık arasındaki bir krizle başladı; Başsavcılık müdahale edince karar kaldırıldı.

İddialara göre, Kanal D’deki "Neler Oluyor Hayatta" programının yorumcusu Hakan Ural hakkında, 26 Ekim 2022'deki yayınlanan programda sarf ettiği sözler nedeniyle hakaret suçlamasıyla gözaltı kararı verildi. Ancak bu karar Başsavcılık tarafından kaldırıldı. İşte detaylar...

HAKAN URAL'A GÖZALTI KARARI NASIL VERİLDİ?

Edinilen bilgilere göre olay, sokak röportajları yapan Sema Boztemir, Hakan Ural'ın kendisi hakkındaki sözleri nedeniyle şikayetçi oldu. 10 Kasım 2023'te Hakan Ural'ın ifadesini almak isteyen polis, telefonla arayarak ulaşamayınca bu durumu tutanak altına aldı. Benzer bir durum 26 Aralık 2023'te tekrarlandı. Polis, Beykoz’daki ikamet adresinde aradığı Hakan Ural’a ulaşamadığını tekrar tutanak altına aldı.

SAVCI, URAL'IN HER GÜN PROGRAM YAPTIĞINI POLİSE ANIMSATTI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Ocak 2024'te Paşabahçe Polis Merkezi'ne gönderdiği yazıda, Hakan Ural'ın gözaltına alınarak ifadesinin alınmasını talep etti. Savcılık, aynı zamanda Hakan Ural'ın her gün Kanal D'de televizyon programı yaptığını hatırlatarak polise Hakan Ural'ın nerede olduğunu anımsattı.

GÖZALTI KARARI SAVCI TARAFINDAN KALDIRILDI

Bu gelişmeler üzerine polis, hakaret suçuna yönelik gözaltı kararı sonrası benzer davalarda alışılmadık bir uygulama yaparak sabah saat 05:00'te Hakan Ural'ın evine gitti. Ancak konu Başsavcılığa intikal edince, savcı tarafından gözaltı kararı kaldırıldı.

"İÇERİĞİ HATIRLAMIYORUM ANCAK YORUMLARIM ELEŞTİRİ SINIRLARI DAHİLİNDE"

Hakan Ural, ifadesinde uzun yıllardır televizyon programlarında sunuculuk yaptığını, şikayete konu olan programın içeriğini hatırlamadığını belirtti. Eleştiri sınırları içinde kaldığını savunan Ural, müştekiyi tanımadığını ve kişisel bir husumeti olmadığını vurguladı.

“Uzun yıllardır televizyon programlarında sunuculuk yapıyorum, şikayete konu olan tv programının içeriğini şu an hatırlamıyorum, şikayetçiyi de tanımam, programımızda güncel olaylarla ilgili spontane yorumlar yaparız. Yaptığımız her şey eleştiri sınırları dahilindedir ve eleştiriden ibarettir, müştekiyi tanımam, bilmem. Hiçbir şahsi husumetim yoktur.” 

"ALNIMIZ AK BAŞIMIZ DİK SIKINTI YOK"

Sosyal medya hesabından da konuyla ilgili açıklama yapan Hakan Ural, evinde çocuklarıyla oturduğunu ve gözaltında olmadığını belirterek alnının ak, başının dik olduğunu ifade etti.

“Arkadaşlar göz altında filan değilim aslanlar gibi evimde çocuklarımla oturuyorum alnımız ak başımız dik sıkıntı yok” 

HAKAN URAL KİMDİR?

Hakan Ural, 2 Ocak 1968'de İstanbul'da doğdu. Babası şarkıcı Selçuk Ural, annesi Ceyhan Cem'dir. Babası başlangıçta çocuğunu tanımadı, ancak 17 yaşında velayetini üstlendi. Fındıkzade'deki anneannesinin yanında büyüdü, genç yaşta çeşitli işlerde çalıştı. Mankenlik kariyerine 16 yaşında başladı. Yeşilçam'dan teklif almasına rağmen Amerika'ya okumak için gitti. 19 yaşında Sibel Can ile evlendi ve iki çocukları oldu. 1986'da Banu Alkan ile başladığı oyunculuk kariyeri, Serpil Çakmaklı, Harika Avcı, Oya Aydoğan gibi isimlerle devam etti. Sibel Can ile evliliği sırasında emlakçılık yaptı. Şu anda, 2019'da başlayan "Neler Oluyor Hayatta" adlı sabah programında Nur Tuğba Algül ile birlikte yorumculuk yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler