Simit Fiyatlarına Yeni Zam: 15 TL!

Simit Fiyatlarına Yeni Zam: 15 TL!

Ankara Simitçiler Odası Başkanı, başkentte simit fiyatlarını 15 TL'ye yükselttiklerini duyurarak ekonomik zorlukları ve maliyet artışlarını gerekçe gösterdi.

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, başkentte simit fiyatlarına yapılan yeni zam kararını duyurdu. Yarından itibaren geçerli olacak zammın ardında yatan nedenleri açıklayan Delibaş, esnafın zor durumda olduğunu ifade etti. İşte detaylar...

SİMİT FİYATLARINA YENİ ZAM GELİYOR

Ankara'da simit fiyatları zamlandı. Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, yarından itibaren geçerli olacak yeni fiyatın 15 TL olacağını açıkladı. Daha önce Temmuz 2023'te 10 TL olarak belirlenen simit fiyatları, şimdi ise yüzde 50'lik bir artışla 15 TL'ye çıktı.

DELİBAŞ: "ZORUNLU BİR ZAM KARARI ALDIK"

Zammın ardında yatan nedenleri paylaşan Savaş Delibaş, ham madde fiyatlarındaki artış, kira zamları ve genel maliyetlerdeki yükselişin etkisiyle esnafın zor durumda olduğunu belirtti. Alım gücünün düşük olduğu bir dönemde bu zammı yapmak zorunda kaldıklarını dile getiren Savaş Delibaş, özellikle emekli, öğrenci ve dar gelirli kesimden gelen vatandaşlardan özür diledi.

"HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM, YALNIZ SADECE BİZ DEĞİLİZ"

Delibaş, susam fiyatları, un fiyatları, doğalgaz ve işçi giderlerindeki yüzde 200'ün üzerindeki artışların zorunlu bir zam kararını mecbur kıldığını vurgulayarak, "Yalnız sadece özür dilemesi gereken bizler değiliz, özür dilemesi gerekenler de lütfen çıkıp özür dilesinler" şeklinde konuştu. Ankara'da simit fiyatlarındaki artış, şehir genelinde tartışmalara neden oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler