Google’dan Yeni Yapay Zeka Uygulaması: “Lumiere”

Google’dan Yeni Yapay Zeka Uygulaması: “Lumiere”

Google'ın AI video üretim modeli Lumiere ile hızlı bir metin istemi sorunsuz ve gerçekçi video oluşturabilir. Teknoloji şirketinin yeni yaptığı duyuru ile yazarak video üretimi artık mümkün hale geliyor…

Google Research, basit metin istemlerinden beş saniyelik foto gerçekçi videolar oluşturabilen bir AI duyurdu. Şirket, video oluşturucu olan Lumiere'yi yeni tanıttı. Araştırmaya göre, onu bu kadar gelişmiş yapan şey, "modeldeki tek bir geçiş yoluyla videonun tüm zamansal süresini aynı anda üreten bir "Uzay-Zaman U-Net mimarisi" dir.

Lumiere teoride, kullanıcıların teknik uzmanlık olmadan video oluşturmasını ve düzenlemesini kolaylaştıracak. "Evde kukla ile oynayan panda" veya "Sahilde gün batımı hızlandırılmış" gibi istemler ayrıntılı foto gerçekçi videolar oluşturur. Ayrıca, bir çocuğun çiçeklerin suluboya resmi gibi tek bir görüntünün stiline dayalı videolar oluşturabilir.

ekran-resmi-2024-01-26-23-48-13.png

YAZI İLE VİDEO OLUŞTURMA

Yapay zeka teknolojisindeki ilerlemeler neredeyse her gün duyuruluyor. Salı günü Google Research, metin istemlerinden ve diğer resimlerden son derece gerçekçi videolar oluşturabilen bir metinden videoya yayılma modeli olan Lumiere tanıttı.

Lumiere, "uzak ana kareleri ve ardından zamansal süper çözünürlükleri sentezleyen mevcut video modelleri" ile tezat oluşturan "video üretimi için bir uzay-zaman difüzyon modeli" kullanıyor.

Model, "gerçekçi, çeşitli ve tutarlı hareket" yaratan video üretim sentezinde önemli bir zorluğun üstesinden gelmek için tasarlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler