Cannes Ödülü Almıştı: Efsane Oyuncu Hayatını Kaybetti

Cannes Ödülü Almıştı: Efsane Oyuncu Hayatını Kaybetti

Oyuncu Shelley Duvall, 75 yaşında hayatını kaybetti. Birçok projede yer alan isim, diyabet hastalığından dolayı yaşamını yitirdi. Pek çok kişi 2000 öncesinde rol aldığı filmlerle tanıyor.

Bir dönemin en iyileri arasında gösterilen efsane oyuncu Shelley Duvall, 75 yaşında yaşadığı hastalık nedeniyle vefat etti. Sinema sektörüne damga vuran filmlerde rol alan oyuncu, ödül kazanma başarısı da gösterdi.

Cinnet, filmiyle ses getiren oyuncu Shelley Duvall, pek çok yapım ile adından söz ettiren kişi oldu. En çok “The Shining”deki rolleri ve birkaç beğenilen Robert Altman filmiyle tanınan Shelley Duvall, sinema camiasına veda etti.

DİYABET HASTALIĞINA YAKALANMIŞTI

Eşi Gilroy, Teksas'taki evinde diyabetten kaynaklanan komplikasyonlardan uykusunda öldüğünü söyledi.  Ayrıca hayat arkadaşı şunları aktardı;

“Sevgili, tatlı, harika hayat arkadaşım ve arkadaşım bizi terk etti. Son zamanlarda çok fazla acı çekiyor, şimdi özgür. Uçup git, güzel Shelley.”

Duvall'ın diğer çalışmaları arasında Robert Altman'ın yönettiği ve Cannes Film Festivali'nin en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandığı ve Bafta'ya aday gösterildiği 1977 dizisi 3 Women var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler