TCMB Başkanı Karahan’dan Kira Mesajı: “Yavaşlama Görüyoruz…”

TCMB Başkanı Karahan’dan Kira Mesajı: “Yavaşlama Görüyoruz…”

Türkiye’nin en büyük sorunu ve gündemi ekonomi. Vatandaşlar çarşı/pazarda ekonomi ile yatıp kalkıyor. Yüksek enflasyon en çok konut sektörünü etkiliyor. TCMB Başkanı Fatih Karahan ise, farklı bir yaklaşım sergiledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, geçtiğimiz gün JPMorgan yatırım toplantısında konuştu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan TCMB Başkanı Fatih Karahan, konut sektörüne değindi.

Yatırımcı toplantısı sunumuna katılan TCMB Başkanı, burada birtakım açıklamalarda bulundu. Konuttaki enflasyona dikkat çeken Karahan, “Göstergeler kira enflasyonunda yavaşlamaya işaret ediyor” yorumunu yaptı.

TCMB BAŞKANI’NDAN KONUT ENFLASYON YORUMU

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, konut enflasyonunun yavaşlayacağını ima etti. Kira tarafından göstergelerin olumlu olduğunu söyleyen Karahan, çekirdek enflasyonda da düşüş beklediklerini yineledi.

JPMorgan toplantısında TCMB Başkanı Karahan, dezenflasyon sürecinden bahsetti. Parasal aktarım mekanizmasının hızlandığını aktaran Fatih Karahan, sıkı para politikasına vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler