Türkiye'nin En Büyük İkinci Kütüphanesi İnşa Ediliyor

Türkiye'nin En Büyük İkinci Kütüphanesi İnşa Ediliyor

Doğu’nun incisi olarak bilinen Gaziantep’te yatırımlar tüm hızıyla sürüyor. Bölgenin en güçlü şehirlerinden biri olan Gaziantep’te yeni bir adım atıldı. Şehirde Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesi inşa ediliyor. İşte detaylar…

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde, Millet Kütüphanesi’nin yapım aşaması sürüyor. Yapı tamamlandığında Türkiye’nin en büyük ikinci Millet Kütüphanesi unvanına kavuşacak.

Şahinbey Millet kütüphanesi, 40 bin metrekarelik bir alanda inşaatı devam ediyor. Öte yandan tamamlandığında; grup çalışma salonları, çocuk kütüphanesi, engelsiz yaşam kütüphanesi, yemekhane, kafeterya gibi bölümler yer alacak. Ayrıca ücretsiz internet hizmetleri vatandaşın hizmetine sunulacak.

TÜRKİYE’NİN İKİNCİ BÜYÜK KÜTÜPHANESİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kütüphanenin tüm yapım aşamasında yer alan Belediye Başkanı, yapının ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, yapımı devam eden Millet Kütüphanesi hakkında mikrofonlara konuştu. Mehmet Tahmazoğlu;

Millet Kütüphanemizin imkânlarını saymakla bitmez. kütüphanemizde grup çalışma salonları, çocuk kütüphanesi, engelsiz yaşam kütüphanesi, yemekhane ve kafeterya, ücretsiz internet hizmetleri ile 24 saat açık olacak. Mimarisiyle, içindeki fonksiyonları ile 40 bin metrekare inşaat alanı ile 24 saat açık Millet Kütüphanemiz şehrimizin önemli bir ihtiyacını karşılayacağı gibi simge mimari yapılarından biri olacak.

Eğitime ve kültüre yönelik projeleri büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar gençlerimize 15 milyonun üzerinde kitap hediye ettik. Düzenli olarak okullarımıza ve öğrencilerimize yönelik projeler gerçekleştiriyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler