61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Açılış Galası Yapıldı

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Açılış Galası Yapıldı

Bu yıl 61.'si düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, açılış galasıyla kapılarını araladı.

Bu yıl 61'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, sanatseverlerin katılımıyla büyük bir açılış törenine ev sahipliği yaptı. Cam Piramit Kongre Merkezi'nde Sedef Avcı'nın sunumuyla gerçekleşen tören, önemli ödüllerin dağıtılmasıyla dikkat çekti. Gecede, Erdal Özyağcılar, Selçuk Yöntem, Şerif Sezer, Müjdat Gezen ve Işıl Yücesoy onur ödülü alırken, genç yetenekler Aras Bulut İynemli ve Farah Zeynep Abdullah başarı ödülüyle onurlandırıldı.

Altın Portakal açılışında Saadet Işıl Aksoy sessiz kalmadı! "Belki sert bir açılış oldu ama..."

61.'Sİ DÜZENLENEN ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ, AÇILIŞ GALASIYLA KAPILARINI ARALADI

Açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin herkes için önemli anılar barındırdığını belirterek, kendi çocukluk anısını paylaştı. Sinema makinesi ile yaptığı film gösterimlerini hatırlatan Böcek, “Altın Portakal benim için bir sinema makinesiyle gerçeğe dönüşen hayalimdir” ifadelerini kullandı.

Altın Portakal'da açılış galası yapıldı - Gazete Rize / Rize Haber / Son Dakika Rize Haberleri

VALİ ŞAHİN'DEN SİNEMA MESAJI

Antalya Valisi Hulusi Şahin, sinema sektörünün kültürel bir mihenk taşı olduğuna vurgu yaparak, Türk sinemasının yeniden toparlanmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Pandemi döneminin sektörü olumsuz etkilediğini ifade eden Şahin, festivallerin önemine değindi.

SAADET IŞIL AKSOY'DAN DUYGUSAL AÇILIŞ

Bu yıl festivalin ev sahipliğini üstlenen Saadet Işıl Aksoy, kadın cinayetleri konusundaki duyarlılığını dile getirerek, “Katledilen kız kardeşlerim için büyük üzüntü yaşıyorum” dedi. Ayrıca, festivaldeki birlikteliğin önemine değindi.

Altın Portakal'da açılış galası yapıldı

USTA SANATÇILARA ONUR ÖDÜLLERİ

Usta sanatçı Erdal Özyağcılar, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada 55 yıllık sanat hayatına duyduğu minnettarlığı dile getirdi. Selçuk Yöntem ise, Altın Portakal Film Festivali'ne katılmanın gururunu yaşadığını ifade etti. Şerif Sezer de, hayatına dokunan tüm yönetmenlere teşekkür ederek sinemanın yaşaması gerektiğini vurguladı.

Altın Portakal'da açılış galası yapıldı İhlas Haber Ajansı

KADINLARA DESTEK MESAJI

Başarı ödülü alan Farah Zeynep Abdullah, ödülünü erkek egemen toplumda var olmaya çalışan kadınlara ithaf ettiğini belirtti. Aras Bulut İynemli ise ödülünü alırken büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Altın Portakalda açılış galası yapıldı

GECENİN SÜRPRİZİ: RAP PERFORMANSI

Açılış gecesinin sonunda, ünlü oyuncu Serhat Kılıç’a rap şarkısında eşlik eden Aras Bulut İynemli, etkinliğe renk kattı. Festival, sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler