İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Kız Çocuğuna Ait Video Kurgu, Güvenliği Sağlandı"

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Kız Çocuğuna Ait Video Kurgu, Güvenliği Sağlandı"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son günlerde gündeme gelen bir videonun kurgu olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Bakan, yaptığı açıklamada, videodaki kız çocuğunun güvenliğinin sağlanması amacıyla koruma altına alındığını belirtti.

Sosyal medya platformu Discord’da kimlik bilgileri ele geçirilen bir kız çocuğunun, şantaj sonucu aşağılatıcı eylemlere zorlandığı iddiaları gündeme geldi. Olayın ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yapılan incelemelerde söz konusu videonun kurgu olduğunun belirlendiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin E.N.B. adlı çocuğu güvenli bir adreste koruma altına aldığını ifade etti. Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, çocuğun ifade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecek.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA VİDEONUN KURGU OLDUĞU AÇIKLANDI

Videoyu paylaşan 18 yaşındaki T.D. adlı şahsın gözaltına alındığı belirtilirken, Bakan Yerlikaya, sosyal medyadaki provokatif paylaşımlara karşı halkı bir kez daha uyardı. "Siber devriyelerimiz, sosyal medya üzerinden provakatif paylaşımlarda bulunanların her an ensesindedir" diyen Bakan, bu tür eylemlerde bulunanların tek tek yakalanacağını vurguladı.

"VİDEODAKİ KIZ ÇOCUĞU KORUMA ALTINA ALINDI"

Olayın başlangıcında, E.N.B. adlı kız çocuğu, sosyal medya üzerinden kendisine yapılan şantaj nedeniyle kendisini kestiğini öne sürerek "Bu korkuyla yaşamaya çalışıyorum. Sürekli beni tehdit ediyorlar" demişti. Sosyal medya üzerinden hızla yayılan bu görüntüler büyük bir infial yarattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler