TEKNOFEST’te Gençlere Proje Üretme Çağrısı

TEKNOFEST’te Gençlere Proje Üretme Çağrısı

İrem Bayraktar, TEKNOFEST’te gençlerin topluma fayda sağlayacak projeler üretmelerini önemsediklerini vurguladı.

Adana’da ilk kez düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), bu yıl da büyük ilgiyle karşılandı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Üyesi İrem Bayraktar, Demirören Medya standındaki Radyo D stüdyosunda konuk olarak yaptığı konuşmada, gençlerin projeler geliştirerek topluma ve insanlığa fayda sağlamasının önemini vurguladı.

İREM BAYRAKTAR'DAN TEKNOFEST AÇIKLAMASI

TEKNOFEST’in teknoloji meraklıları için önemli bir platform olduğunu belirten Bayraktar, festivalde ilkokuldan mezun seviyesine kadar yarışmalar düzenlendiğini söyledi. Gençlerin proje geliştirip bu alanda kendilerini denemelerinin ve topluma fayda sağlamalarının öncelikli hedeflerden biri olduğunu ifade eden Bayraktar, “Yeni girişimciler ve dünyaya yeni markalar çıkmasını istiyoruz. Bu anlamda projelere Girişim Merkezimizde destek sunuyoruz” dedi.

TEKNOFEST 2024 heyecanı başladı - GENÇLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TEKNOFEST’te bu yıl ilk defa "Şampiyonlar Ligi" formatı ile önceki yılların birincilerinin yarıştığını belirten Bayraktar, bu ekiplerden teknoloji tabanlı sosyal sorumluluk projeleri beklediklerini ve ödüllerin verileceğini açıkladı. Teknolojinin toplumsal fayda sağlama önceliğiyle kullanılmasının kendileri için çok önemli olduğunu ekledi.

Radyo D’deki yayın sonrası konuşan Bayraktar, gençlere ilham vermenin ve onlara teknolojiye dair önemli bilgiler aktarmanın öneminin altını çizdi. "Bunu gençlerle ve dinleyicilerle paylaşmak bizi çok mutlu etti," dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler