Küçük Kıza Şantaj Yapıldığı İddia Edilen Videoyu Yayınladı: 18 Yaşındaki Şahıs Gözaltında

Küçük Kıza Şantaj Yapıldığı İddia Edilen Videoyu Yayınladı: 18 Yaşındaki Şahıs Gözaltında

Discord platformunda küçük bir kızın kimlik bilgileri ele geçirilerek şantaja uğradığı ve aşağılatıcı eylemlerde bulunmaya zorlandığı iddia edildi.

Olay, Discord platformu üzerinden gerçekleşti. Kız çocuğunun şantajına maruz kaldığı öne sürülürken, görüntüleri internet üzerinden yayımlayan 18 yaşındaki T.D. isimli şahıs gözaltına alındı.

DİSCORD PLATFORMUNDA KÜÇÜK BİR KIZIN KİMLİK BİLGİLERİ ELE GEÇİRİLEREK ŞANTAJA UĞRADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir çocuğun sosyal medya platformu Discord üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan görüntülerin incelendiğini bildirdi. Bakan Yerlikaya, E.N.B. adlı çocuğun maruz kaldığı sözde tehdit ve şantaj görüntülerinin, halkı yanıltmaya yönelik dezenformasyon olarak nitelendirildiğini ifade etti. Bu iddiaların ardındaki 18 yaşındaki T.D. isimli şahsın Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını açıkladı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Bakan Yerlikaya'nın yaptığı açıklamada, Siber Daire Başkanlığı'nın ilgili videoyu detaylı bir şekilde incelediği ve bu inceleme sonucunda videonun kurgu olduğu sonucuna varıldığı vurgulandı. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, E.N.B. adlı çocuğun güvenliğini sağlamak amacıyla onu adresinde koruma altına aldı. Çocuğun ifade işlemleri, bir psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir.

Bakan Yerlikaya, "Aziz Milletimizi sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara, algı çalışmalarına karşı bir kez daha uyarmak istiyorum" diyerek, halkı bu tür yanıltıcı içeriklere karşı dikkatli olmaya çağırdı.

PROVOKATİF PAYLAŞIMLARA SERT TEPKİ

Yerliaya, "Siber devriyelerimiz, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunan, algı çalışması yürüten, halk arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların her an ensesindedir" ifadeleriyle, bu tür paylaşım yapan kişilerin tek tek yakalanacağını duyurdu. Bakan, güvenlik güçlerinin bu konuda kararlılıkla çalışacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler