Karabük Üniversitesi, Gündemde Yer Alan HPV ve HIV İddialarına Yanıt Verdi…

Karabük Üniversitesi, Gündemde Yer Alan HPV ve HIV İddialarına Yanıt Verdi…

Karabük Üniversitesi (KBÜ)’nde yaşandığı iddia edilen olaylar hakkında açıklama geldi. Üniversite, sessizliğini bozarak konuya ilişkin detaylı bir paylaşımda bulundu. Özellikle de sosyal medyada dolaşan iddialar hakkında KBÜ, asılsız olduğunu söyledi…

Karabük Üniversitesi’nde bir öğrencinin itirafı sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Uzun süre gündemden düşmeyen olayla ilgili Karabük Üniversitesi sessizliğini bozdu.

KBÜ, sosyal medyada paylaşılan itirafların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Hastanelerde de HIV ve HPV vakalarıyla ilgili bir başvuru olmadığı belirtildi.

ekran-resmi-2024-03-26-10-24-36.png

REKTÖRLÜKTEN GELEN AÇIKLAMA

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü, uzun süre iddiaların yer almasının ardından açıklama yapmak zorunda kaldı. Rektörlük haberleri yalanlayan şu açıklamayı yaptı;

“Öğrencilerimiz Karabük'te eğitim-öğretimlerine huzurlu şekilde devam etmektedir. Son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmayıp tamamen asılsız ve uydurmadır. Söz konusu paylaşımların içeriklerinin, üniversitemiz öğrencileri ve Karabüklü vatandaşlarımızı rencide edici duruma ulaşması kabul edilemez bir durumdur.

Üniversitemiz, öğrencilerimiz, üniversite personelimiz ve huzur kenti Karabük ile ilgili yapılan paylaşımlarda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, bilgi ve belgeye dayanmayan iddialara itibar edilmemesi, ayrıca bu asılsız paylaşımları yapan failler hakkında 'halkı yanıltıcı bilgileri alenen yayma' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' gibi adli suçlar kapsamında gerekli cezai ve idari yaptırım süreçleri başlatılmış olup bu süreçlerin takipçisi olacağımız hususu kamuoyunun takdirlerine saygıyla duyurulur.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler