EYT'ye Tabi Çalışanlar İçin Maaş Alamama Sorunu Yaşayanlara Müjde! Çift İkramiye Ödemeleri Yapılacak

EYT'ye Tabi Çalışanlar İçin Maaş Alamama Sorunu Yaşayanlara Müjde! Çift İkramiye Ödemeleri Yapılacak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası çerçevesinde 1 milyon 700 başvurunun önemli bir bölümüne emekli aylığı bağlandı ve geriye kalan başvuruların tamamlanması için ay sonuna kadar süre verildi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası çerçevesinde 1 milyon 700 başvurunun önemli bir bölümüne emekli aylığı bağlandı ve geriye kalan başvuruların tamamlanması için ay sonuna kadar süre verildi. Bu durumda şimdiye kadar maaşlarını alamayan EYT'lilere çift ikramiye ödemesi yapılacak. İşin detayları ise şu şekilde...

EYT kapsamında şu ana kadar 1 milyon 700 bin kişi emeklilik için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuruda bulundu. Bu başvuruların 1 milyon 100 bin kişiye aylık bağlandı ancak 600 bin kişi hala maaşlarını alabilmek için beklemektedir. İşlemleri uzayan EYT'lilere iki bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: SGK'nın normalde her ay 40 bin kişiyi emekli etme süresi 10 güne kadar düşmüştü. Ancak şu anda 1 milyon 700 bin kişilik bir başvuru söz konusu. Bu SGK'nın normal yükünün 45 katı bir yüktür. SGK bu durumu aşabilmek için yeni görevlendirmeler ve yoğun mesai düzenlemeleri yapmaktadır. SGK 1 milyon 100 bin kişinin emeklilik işlemlerini tamamlayarak ve maaşlarını bağlayarak büyük bir başarı elde etmiştir.

Eksik İşlemleri Olan Başvurular Hala Devam Ediyor!

Kurtuluş ayrıca sonuç alınamayan başvuruların sadece SGK ile ilgili olmadığını belirtti. Örneğin emekli olmak için 1 TL borcu olan kişilerin veya eksik günleri olan kişilerin tespit edilmesi gibi durumlar da gecikmelere neden olmaktadır. Yaklaşık 2 aylık bir süreçte 1 milyon 100 bin kişiye ulaşılmasının önemli bir başarı olduğunu vurgulayan Kurtuluş hala emekli işlemlerini tamamlamamış olan 600 bin kişi arasında eksik işlemleri olan başvuruların olduğunu ifade etti.

Kurtuluş'a göre SGK'nın özverili çalışmaları devam etmektedir ve tüm başvuruların Haziran ayı içerisinde sonuçlanacağı düşünülmektedir. Bu durumda Haziran ayında bile maaşların bağlanması önemli bir başarı olarak değerlendirilebilir.

Maaşı Bağlanmayan EYT'lilere Çift İkramiye Müjdesi!

Hem EYT'liler için mevcut süreçte hem de bundan sonra emeklilik başvurularında dikkat edilmesi gereken önemli bir husus bulunmaktadır: Başvurular ayın 1'inden ayın sonuna kadar yapılsa da bir fark yaratmamaktadır. Takip eden ay içinde maaşlarını ve tüm haklarını alacaklardır.

Bu gelişmelerin yanı sıra maaş bağlanamayan EYT'lilere müjdeli bir haberimiz var! Çift ikramiye ödemesi yapılacak. Bu durum emekli maaşı henüz alamayan EYT'liler için büyük bir destek anlamına gelmektedir. Unutulmamalıdır ki süreçte yaşanan gecikmelerden dolayı mağdur olanlar çift ikramiye ile maddi anlamda rahatlama sağlayacaklardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler