Aras Kargo Takip Sorgulama Nasıl Yapılır?

Aras Kargo Takip Sorgulama Nasıl Yapılır?

Aras kargo takip sorgulama için firmanın mobil uygulaması veya internet sitesinden istenilen sayfa görüntülenebilir. Kargo bilgilerine ulaşmak için takip numarası ile giriş yaparak kargonun nerede olduğunu öğrenmek oldukça kolaydır. İşte detaylar...

Aras Kargo takip sorgulama yapmak için Aras Kargo mobil uygulaması kullanılabilir. Aynı zamanda Aras Kargo internet sitesi üzerinden de sorgulama yapılabilir. Aras Kargo takip sorgulama yapmak için takip numarasına ihtiyaç vardır.

Takip numarası, gönderici firma ve Aras Kargo tarafından alıcıya bildirilir. Sorgulama yapmak, kargonun ne zaman teslim edileceğinin anlaşılması bakımından önemlidir. Özellikle acil olarak teslim alınması gereken kargolar varsa takip sorgulama yapmakta fayda vardır.

Aras Kargo takip sorgulama yapmak isteyenler hem mobil uygulamayı hem de internet sitesini kullanabilir. Aynı zamanda müşteri hizmetlerinden ve şubeden sorgulama yapılabilir. Sorgulama neticesinde kargo hareketleri incelenir. Dağıtımda olan kargolar için Aras Kargo’nun canlı takip olanağı vardır.

Aras Kargo, teslimat süreleri şehirler arası uzaklığa ve yoğunluğa bağlı olarak değişir. Gönderici firmanın gönderiyi kargo firmasına teslim etme süresi de değişebilir. Buna bağlı olarak teslimatın yapılması gecikebilir.

ARAS KARGO TAKİP SORGULAMA İŞLEMLERİ NEREDEN YAPILIR?

Aras Kargo takip sorgulama işlemlerinin yapılacağı yer, firmanın internet sitesidir. Aynı zamanda firmanın mobil uygulaması üzerinden de sorgulama işlemleri yapılabilir. Sorgulama için takip numarasının bilinmesi gerekir.

Takip numarasını bilmeden sorgulama yapılması mümkün değildir. Sorgulama neticesinde kargo hareketleri detaylı şekilde görüntülenir. Aynı zamanda gönderici ve gönderi hakkındaki bilgilere de erişilir.

Aras Kargo, müşteri hizmetleri üzerinden gerekli bilgileri paylaşır. E-ticaret gönderileri için ayrı bir sorgulama alanı vardır. Bu alandan firmalara göre gönderi sorgulaması yapılır. Kargoların gönderimi sırasında meydana gelen aksaklıkların anlaşılması için de takip işlemi önemlidir.

ARAS KARGO İNTERNET SİTESİNDEN TAKİP SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Aras Kargo internet sitesinden takip sorgulama yapmak için araskargo.com.tr adresine girilmelidir. Bu adrese giriş yapıldıktan sonra “Kargo Takip” yazan alana tıklanır.

Gelen ekranda kargo takip numarasının belirtilen alana girilmesi gerekir.

E-ticaret gönderisi sorgulamak için ilgili alan aktif hale getirilmelidir. 

E-ticaret gönderisi sorgulaması için firma seçimi yapılmalıdır.

Aras Kargo’nun birçok firma ile anlaşması vardır. Buradan gönderici firma seçimi yapılmalıdır.

Firma seçimi yapıldıktan sonra “Takip Et” yazan alana tıklanır. Gelen ekranda kargoya ilişkin detaylar yer alır.

Gönderi bilgileri ve kargo hareketleri kısmından gerekli bilgilere ulaşılabilir.

“Gönderi bilgileri” yazan alana tıklanınca kargonun geldiği son aşama gösterilir. Dağıtımda, transfer sürecinde, alıcı şubede gibi bilgiler belirtilir. “Teslim edildi” yazıyorsa gönderinin alıcıya ulaştığı anlaşılır.

Alt kısımda gönderici ve alıcıya ilişkin bilgiler yer alır. Çıkış şubesi, gönderi tarihi, teslim tarihi ve şubesi gibi bilgiler de burada gösterilir.

Ödeme tipi, kargo desisi, adedi, teslim süresi ve kargo tipi bilgileri de bu alanda belirtilir.

“Kargo hareketleri” kısmından sorgulama yapıldığı takdirde gönderinin geçirdiği aşamalar gösterilir. Gönderinin çıkış şubesinden varış şubesine ulaşana kadar hangi gün hangi saatte nerede olduğu belirtilir. Buradan gönderinin dağıtıma çıkıp çıkmadığı da görülür.

 

ARAS KARGO MOBİL UYGULAMASINDAN TAKİP SORGULAMA YAPMAK MÜMKÜN MÜ?

Aras Kargo mobil uygulamasından takip sorgulama yapmak mümkündür. Bunun için ilk olarak Aras Kargo mobil uygulamasının telefona indirilmesi gerekir. Uygulama indirildikten sonra takip numarası yazılarak sorgulama yapılmalıdır.

Aras Kargo mobil uygulaması ile pratik bir şekilde sorgulama işlemi gerçekleştirilir. Mobil uygulama üzerinden eve kargo çağırma, ücret hesaplama gibi işlemler de yapılır. Aras Kargo takip sorgulama yapmak ve diğer işlemler için mobil uygulamanın avantajlarından yararlanılabilir.

ARAS KARGO CANLI TAKİP HİZMETİ VAR MI?

Aras Kargo canlı takip hizmeti sayesinde kargo dağıtıcısının nerede olduğu anlaşılır. Canlı takip hizmeti sayesinde dağıtıcının sizin adresinize ulaşması için kaç durak olduğunu görebilirsiniz. Canlı takip ile gönderi dağıtım aracı adım adım izlenebilir.

T.C. KİMLİK NO İLE ARAS KARGO SORGULAMA YAPILIR MI?

T.C. kimlik numarası ile Aras Kargo sorgulama yapılması mümkün değildir. Sorgulama işlemi, takip numarası ile yapılır. Takip numarası; kargo şubelerinden ve gönderici firmadan öğrenilebilir. T.C. kimlik no ile sorgulama için müşteri hizmetleri aranabilir. Şube ya da müşteri hizmetleri yetkilisine kimlik numarası verilmelidir. Bu sayede kargo bilgilerine erişilebilir.

Kargo takibi yapmak, ihtiyaç duyulan bilgilere kolayca ulaşılması açısından önemlidir. Kargonun ne zaman elinize ulaşacağı, takip sorgulama işlemi ile öğrenilir.

ARAS KARGO ÇAĞRI MERKEZİNDEN TAKİP SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Aras Kargo çağrı merkezinden takip sorgulama yapmak için 444 25 52 aranmalıdır. Bu numaradan takip numarası verilerek ihtiyaç duyulan bilgilere erişilebilir. Takip sorgulamanın yanı sıra müşteri hizmetlerinden farklı bilgiler de edinilebilir.

Çağrı merkezi aranarak eve kurye çağrılabilir. İstek ve şikâyetler de müşteri hizmetleri üzerinden iletilebilir. Çağrı merkezine ulaşmak, firmanın yoğunluğu nedeniyle güç olabilir. Bu nedenle doğrudan şube yetkilileri ile de iletişime geçilebilir.

ARAS KARGO TAKİP NUMARASI NASIL ÖĞRENİLİR?

Aras Kargo takip numarasını öğrenmek için gönderici firma ile iletişime geçilebilir. Bunun yanı sıra Aras Kargo müşteri hizmetlerinden ve şubeden de takip numarası öğrenilebilir.

Aras Kargo müşteri hizmetleri Pazartesi-Cuma günleri arası 08.30-18.00 saatleri arasında çalışır. Cumartesi günü 08.30-13.00 saatleri arasında Aras Kargo müşteri hizmetlerine ulaşılabilir. Pazar günleri, müşteri hizmetlerine ulaşmak mümkün değildir.

Aras Kargo şubelerine giderek de takip numarası hakkında bilgi alınabilir. Takip numarasını öğrenmek isteyenler, çalışma saatleri içerisinde şubeye uğramalıdır. Aras Kargo şubeleri sabah 09.00’da çalışmaya başlar. Akşam 18.00’e kadar çalışma devam eder.

ARAS KARGO TAKİP NUMARASI NEREDE YAZAR?

Aras Kargo takip numarası, gönderici firma tarafından iletilen kargo teslim mesajında yer alır. Aras Kargo tarafından da takip numarasının yer aldığı bir mesaj gönderilir. Mesajı saklayarak takip numarasını gerekli durumlarda kullanabilirsiniz.

E-ticaret alışverişlerinde gönderici firmanın internet sitesi üzerinden sorgulama yapılabilir. Sorgulama işlemi, bazı e-ticaret firmaları üzerinden de yapılabilir. Böylece Aras Kargo internet sitesine girmeye gerek kalmaz.

ARAS KARGO TAKİP SORGULAMA ŞUBEDEN YAPILIR MI?

Aras Kargo takip sorgulamanın şubeden yapılması mümkündür. Bunun için size en yakın şubeye ulaşmanız gerekir. Aras Kargo’nun Türkiye’nin her yerinde şubesi vardır. İl ve ilçelerde bulunan şubelerden kargo ile ilgili bilgi edinilebilir.

Aras Kargo internet sitesine girerek en yakın şubeyi öğrenebilirsiniz. https://www.araskargo.com.tr/subelerimiz adresine girerek konumunuza göre en yakın şubeyi bulmanız mümkündür. Bunun yanı sıra il-ilçe bilgileri, adres detayı yazılarak da sorgulama yapılabilir. Sorgulama için “Bul” yazan alana tıklanmalıdır.

Aras Kargo, yaygın şube ağı sayesinde en iyi hizmeti vermeye çalışır. Firma, çok sayıda personeli ve dağıtım araçları ile hızlı bir şekilde gönderileri teslim eder. Gönderilerin sorunsuz bir şekilde teslim edilmesi için güvenli taşıma yöntemleri kullanılır. Ambalajlama sürecinde de son derece dikkatli bir şekilde hareket edilir.

Aras Kargo ile gönderilerin teslimat süresi değişebilir. Genellikle üç iş gününde teslimat yapılır. Ancak teslimat adresi ve gönderici adresi arasındaki uzaklığa göre süre değişir. Firmanın yoğunluğu da teslimat süresinin değişmesinde etkili olur.

Aras Kargo müşteri hizmetlerinden ihtiyaç duyulan konularda bilgi edinilebilir. Firmanın sitesinde yer alan canlı destek hattı da sorunların çözümü için kullanılabilir. Aras Kargo takip sorgulama yapmak için de canlı destek hattı kullanılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler