SGK'dan E Borcu Yoktur Aktivasyonu Nasıl Yapılır?

SGK'dan E Borcu Yoktur Aktivasyonu Nasıl Yapılır?

SGK E-Borcu Yoktur Yazısı, SGK E Borcu Yoktur Aktivasyonu nasıl yapılır ? SGK Borcu yoktur aktivasyonu yapmak, SGK Borç Aktivasyon nasıl yapılmaktadır ? SGK E Borcu yoktur Aktivasyon nereden yapılır ? İle ilgili bilgiler..

SGK'dan E Borcu Yoktur Aktivasyonu Nasıl Yapılır?

Pek çok kişinin araştırdığı konular arasında yer alan e borcu yoktur aktivasyon başvurusu için gerekli olan bazı adımlar bulunmaktadır. Kullanıcılar Sosyal Güvenlik Kurumu merkezlerinden sistem aktivasyonunu yaparak kolay bir şekilde online borç sorgulama işlemlerini gerçekleştire bilmektedir. Bunun için e- devlete giriş yapmak gerekir.

E Borcu Yoktur Aktivasyonu İçin E Devlet Üzerinden Başvuru

Yeni uygulama sayesinde kişiler e borcu yoktur uygulamasına e- devlet aracılığıyla kolay bir şekilde başvurabilmektedir. Kişilerin ekstra bir bilgi girmesine gerek yoktur. Sadece T.C. kimlik numaraları ve e- devlet şifreleri ile buraya girmek mümkündür. E- devlet üzerinden e borcu yoktur aktivasyonu için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir;

  • İlk olarak e- devlet sistemine giriş yapmak gerekmektedir.
  • T.C. kimlik numarası ve e- devlet şifresi ile buraya giriş yapılabilmektedir.
  • Ana ekrana girdikten sonra ekranın üst kısmında bulunan arama motoruna gelmek gerekir.
  • Arama motoruna e borcu yoktur aktivasyon işlemleri yazılmalıdır.
  • Açılan seçeneklerden ilk seçeneğe tıklamak gerekir.
  • Ardından ‘uygulamaya git’ yazısına tıklayarak işleme devam edilmelidir.
  • Uygulamaya geçiş yapıldıktan sonra kişilerin e borcu yoktur aktivasyon işlemleri yazan kısma tıklaması gerekir.
  • Açılan sayfanın üst kısmında başvuru yazılan yazıya tıklanması gerekir.
  • Buradan sonra iş yeri sicil numarasının alanına işverenin 23 rakamlı olan işveren numarası bitişik bir şekilde yazılmalıdır.
  • İşveren SGK sicil numarası bu bölgeye yazıldıktan sonra sağ tarafında yer alan sorgula yazısına tıklamak gerekir.
  • Sorgulama yapıldıktan sonra ekranda işverenin çeşitli bilgileri gelecektir. Eğer bilgiler doğruysa bu durumda ileri yazısına tıklamak gerekir.
  • Ekrana bundan sonra başvuru referans numarası gelecektir.
  • Kişiler referans numarası ile başvuru yaptığını anlar.

E Borcu Yoktur Aktivasyonu Talebinin Sonucu

E- devlet aracılığıyla yapılan e borcu yoktur aktivasyonu işlemi yapıldıktan sonra ekrana sonuç yazıları gelecektir. Eğer başvuru doğru bir şekilde yapıldıysa ‘e borcu yoktur aktivasyon başvurusu alınmıştır’ şeklinde bir yazı gelir. Eğer herhangi bir şekilde borç yoksa bu durumda bu başvurunun durumu ‘e borcu yoktur’ şeklinde iletilecektir.

Ekranda yer alan başvurularım ya da aktivasyonu menüsü üzerinden kolay bir şekilde başvuru takibi yapılabilmektedir. Eğer herhangi bir şekilde sorun oluşmadıysa bu duruma bağlı olarak kişinin bulunmuş olduğu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne ya da Sosyal güvenlik merkezine müracaat edilmesi gerekmektedir. E borcu yoktur aktivasyonu talebinin sonucu içinde yine aynı sistem takip edilmelidir. Kişiler e- devlet üzerinden e borcu yoktur aktivasyonu yazmalıdır. Buradan uygulamaya direkt olarak geçiş yapılacaktır.

Ekran açıldıktan sonra yukarıda yer alan ‘başvurularım’ sekmesine tıklamak gerekir. Başvuru daha açıklanmadığında ise onaylanmadı yazısı çıkar. Bu durum Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından onaylama yapıldıktan sonra onaylama yazısının görüleceğini gösterir. Yani daha süreç işlemdedir. Eğer süreç tamamlandıysa bu durumda onay yazısı ekranda görünür ve e borcu yoktur aktivasyonu sonucu açıklanmış olur.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler