SGK Fizik Tedavi Karşılıyor Mu?

SGK Fizik Tedavi Karşılıyor Mu?

SGK Fizik Tedavi Karşılıyor Mu? SGK Fizik Tedavi Masrafları Karşılıyor Mu?, Fizik Tedavi SGK karşılıyor mu ? SGK Fizik Tedavi ücretlerini Karşılıyor mu ? SGK Fizik tedaviyi karşılar mı ? SGK Fizik Tedavi Karşılama hakkında tüm bilgiler.

SGK Fizik Tedavi Karşılıyor Mu?

SGK fizik tedavi masraflarını karşılaması için SGK anlaşmalı bir özel hastane tarafından fizik tedavinin görülmesi gerekmekte olduğu için SGK fizik tedavi masrafları ödenebilmesi açısından bu şart vardır. Kişiler tarafından alınmakta olan fizik tedavinin en iyi şekilde alınması ve bunu sağlarken de SGK fizik tedavi masraflarının karşılanması açısından hastanın raporunun olması, belirli koşulları sağlaması önem arz eder.

Hastanın mevcut olan durumuna bakılarak raporuna göre de fizik tedavi masraflarının karşılanıp karşılanmayacağına bakılmaktadır. Kişilerin almakta olduğu fizik tedavi seansı, seans sayısı, yeri ve yıl içindeki rapor yenileme hakkı gibi karşılanacak olan masraflar belirlenmektedir. SGK raporda belirtilmekte olduğu takdirde fizik tedavi görecek olan bireyler refakatçilerinin de masraflarını karşılayabilmektedir.

SGK Fizik Tedavi Masraflarının Karşılanması Şartı Nedir?

SGK fizik tedavi masraflarının karşılanması şartı nedir? En az 1 fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı ile verilmiş olan 31 – 60 seanslık tedavi raporunu olması gerekmektedir. 60 seans ve üzerinde olan fizik tedavinin SGK tarafından karşılanması açısından kuruldan rapor alınması şartı vardır. Fizik tedavi alınacak olan kurumun devlet ile anlaşmasının olması gerekir. Fizik tedavi için alınmış olan sağlık raporunun düzenlenme tarihinden sonraki 15 gün içinde fizik tedaviye başlanmış olması gerekir.

SGK Kimlerin Fizik Tedavi Masrafını Karşılamaz?

Sigortası bulunmayan kişilerin özel hastanelerdeki fizik tedavileri SGK tarafından karşılanmamaktadır. Yeşil kartı olmayan kişilerin fizik tedavi masraflarını da SGK karşılamaz. SGK kimlerin fizik tedavi masraflarını karşılamaz? Konusunda GSS prim borcu bulunan kişilerin de fizik tedavi masrafları karşılanmamaktadır.

SGK Fizik Tedavi

Masrafının Karşılandığı

Hizmet Alanları Nelerdir?

SGK tarafından karşılanmakta olan fizik tedavi masrafları için belirli alanlar bulunmaktadır. Bu durumda termoterapi, yüzeysel ısı uygulamaları, soğuk tedaviler, elektroterapi, fototerapi, derin ısı uygulamaları, elektrik akım tedavileri, elektriksel stimülasyon, vakumlu tedaviler, lazer tedavileri, şok tedavisi, enterferans, hidroterapi, kinezyoterapi, egzersiz terapisi, lenfatik tedaviyi içermekte olan uygulamalar SGK fizik tedavi masraflarının karşılandığı hizmet alanları içerisinde yerini almaktadır.

Fizik Tedavi Masrafı Hakkı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Fizik tedavi alanlar ve bunun SGK tarafından ödenmesini isteyen kişiler için fizik tedavi hakkının olup olmadığına bakabilmek için kişilerin en kolay şekilde bunu gerçekleştirmesi mümkündür. Kişiler Türkiye gov tr adresine giriş yapmaktadır. Ana sayfa üzerinden de e – hizmetler menüsüne giriş yapılarak kurumlar içerisinden SGK seçilmelidir.

Tedavi bilgileri sorgulama butonuna tıklanarak kişilerden istenen bilgiler girilmelidir. Bireyin tedavi hakları bu sayfada detaylı şekilde gösterilmektedir. SGK fizik tedavi masrafları ödenecek olan kişilerin bu sayfada belirtilen ifadelere göre hareket etmesi gerekir. Yani fizik tedavi masraflarının karşılanıp karşılanmayacağını sorgulamak için bu adımlar izlenmelidir. SGK fizik tedavi hakkı nasıl sorgulanır? Konusunda bu adımların atılmasında ve izlenmesinde fayda vardır.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler